Hans Arnt Hartvig Paulsen
Hans Arnt Hartvig Paulsen

Kvart  år i tidsromet 1912 til 1933 gav Aschehoug forlag ut ei samling humoristiske tekstar med boktittelen Humør. Forfattarane var nokre av dei beste skribentane i landet, og boka var nok ei kjærkomen gåve under mange joletre. Det er påfallande kor stor plass humoreskar på dialekt hadde, då særleg austlandsdialektar, og ikkje minst oslodialekt, 
  Det er ei mistyding å kalla oslodialekten for vikamål, han vart tala over heile byen,  og jamvel kondisjonerte hadde ei levande oppfatning av korleis han høyrdest ut, og dei var nok i dei fleste tilfelle i stand til å prata han sjølve. Eit døme er ein av dei rikaste mennene i Kristiania, H.A.H. Paulsen  (1832-1914).den største energileverandør i byen med kol-lager på Paulsenkaia i Bjørvika.
Olav H. Aarrestad

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!

Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering