Martin Nag: Så fint —  Hans Eirik Aarek utgir et originalt skrift: “70+. Et skrift til mine venner i anledning min syttiårsdag 7. oktober2009”... En original kvekergestus, dette? - ja! - tema for skriftet er følgende: “På pilegrims- og forskerferd i kvekerspor: Murren og Schilthorn i Sveits”... Skriftet har et eksistensielt ledemotiv:

“Fotturer og forskning”! -  to begreper, som hos Hans Eirik går opp i en høyere, organisk/dialektisk syntese... Og det ligger kanskje også en genuin kvekerholdning i denne kombinasjon av nærheten til naturen og til forskningen og til det av Gud og geni i oss alle? —  myte! ... To moderne kvekerklassikere hadde et mytemøte i Sveits (Jones og Rowntree)... Og via det å gå i deres spor av “indre lys”, —  etablerer Hans Eirik “fotturer og forskning” som et nesten litterært prosjekt... Og du plusser på med vakre bilder, Hans Eirik, -  Lilian og du i relieff mot noe større, hele tiden; noe mytisk, kaller jeg det... Og jeg er glad for at du innleder skriftet med min ode til deg, - ti inspirerte strofer i takknemlighet til et vakkert vennskap i norsk åndsliv; intet mindre... Og takk også for dedikasjon: “Til Martin & Mar on med takk for inspirerende dikt og flotte blomster på 70-årsdagen! Hans Eirik 20.04.2010”... Så fint, Hans Eirik, -  raus å spre dette vakre skrift (36 s.) i et opplag på hele 100, til venner — midt i Universet... (Tirsdag, 27/4-10, kl. 20.30)

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!

Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering