MYTEN OM EN RENESSANSE-PERSONLIGHET HEDVIG RASMUSSEN

(Martin Nag - 25 - 2011) MYTEN OM EN RENESSANSE-PERSONLIGHET! ... Se, denne moderne renessanseskikkelse, danske Hedvig Rasmussen, - en frodig og raus, Hamsun-elsker! ... Den gode Hedvig står ved en ny Hamsun-byste, laget av Nico Widerberg... Hedvig har kjøpt bysten og raus gitt den til Hamsun-sentret! — når får du Kongens fortjenstmedalje, Hedvig? — he-he! ... I et brev fra Karlsruhe i midten av juli 2011 skriver du bl.a.: "Nico har bedt Hamsun-sentret lage skilt med info om giver og kunstner. Det er en stor glede sammen med kunstneren, at kunne være med til at give Hamsun-sentret en Hamsun-byste til glede for rigtig mange mennesker"... Så fint — en schillersk sosialistisk tankegang, dette, Hedvig! Og du har også fått tak i et brevkort, der den 84-årige Hamsun seks dager etter fødselsdagen, takker en østerriksk beundrer for gratulasjon: "Med takk og hilsen. Knut Hamsun.
Nørholm 10/8-43". (Mit Dank und Gruss)... Bare fire ord, men det ligger ømhet i alle fire, - et pustehull av ånd, midt under krigen... (Mandag, 18/7-11)... PS: I selve mytebrevet, datert Karlsruhe, 13. juli 2011, skriver Hedvig bl.a.: "Jeg sidder og Ieser og genleser i de tilsendte "Friheten", leser alle dine myter med begeistring. Spendende at blive så meget klogere på Ibsen, i august skal jeg nemlig til Ibsen- og Hamsun-dage i Grimstad"... Fint, -Hedvig, - å ha deg til mytisk medforfatter, - du, en Ibsen- og Hamsun-kvinne - i ætt! ... (Tirsdag, 19/7)…

ODE TIL HEDVIG! ...
Så fint — å ha en Hedvig / i dialog... / Nesten som et ledemotiv i meg og... / Å være tvillingsjeler / i ætt og alt... / Vi både gir til hverandre — og stjeler!

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!

Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering