Slik gikk det med sosialdemokratene i SV

(Jørgen Hovde, leder i UngKom - nr 22 - 2010) En kommentar til den siste tids mediaspill om Sosialistisk Venstreparti, og dens vei inn mot Arbeiderpartiet.



Det gikk som det må med sosialdemokratene (de selverklærte sosialistene SV) når man ikke står på noe ideologisk grunnlag.


Det er en kjent sak at vi kommunister står på marxisme- leninisme og knytter dette tett til vårt hode. Det er av den grunn at vi ser at i dagens og det historiske demokratiet blir partier og grupper som hevder å være ”sosialistiske” og godtfolk som eksisterer på det grunnlaget å være i interesse av flertallet.


Ser vi nå, skjer det vi har spådd helt siden NKP valgte å bryte med SV, da sosialdemokratene i partiet ønsket at NKP skulle gå bort i fra sin egen ideologiske linje for å bli det nye sosialistpartiet i landet, SV går inn i sosialdemokratiet.

Dette har foregått i en gradvis utvikling siden splittelsen fra Sosialistisk Valgforbund. Sv har gått imot sine egne prinsipper hele veien fra de har blitt vist tillit av sosialdemokratene i AP og SP. De sosialdemokratiske partiene gjør ikke annet enn å tilrettelegge for at verden og samfunnet forblir urettferdig og at de med penger styrer landet.

SV har dermed blitt et parti for de rike. Vi i Ungkom inviterer gjerne ledelsen i SV over til NKPs kontor i Helgensensgate for å diskutere marxisme- leninisme og hva sosialisme bygger på. De vil nok bli skremt av å se seg selv i speilet.

Nytt nummer av kameraten er på vei.

Kamerater som ønsker seg bladet til ungkommunistene bes sende brev til vår adresse (bakerst i Friheten), eller e-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!

Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering