Flere drept i konflikt mellom peshmergastyrker og iranske styrker

Ifølge en rapport fra nyhetsbyrået Kurdistan Media, angrep den 3.1.2018 klokken 15:00 iranske styrker fra den Islamske revolusjonsgarden landsbyen Zewah piran, som tilhører den Øst-kurdiske byen Piranshahr. Iranske styrker har slått sivile folk fra landsbyen Zewah piran, og brukte vold mot folket på en aggressiv måte, bekrefter øyenvitner og folk fra landsbyen. Ifølge rapporter, har de iranske styrkene fullstendig ødelagt flere av husene til landsbyboere i Ziweh.

I dette angrepet, for å forsvare det kurdiske folket, kom en gruppe peshmerga fra det demokratiske partiet i iranske Kurdistan (PDKI) i væpnet kamp med regimets styrker. I denne kampen ble 6 soldater fra den islamske revolusjonsgarden drept, og flere såret. Alle peshmergene forlot kampstedet uskadet, melder det demokratiske partiet i iranske Kurdistan(PDKI). Militærbasen (Hamzeh) fra den Islamske revolusjonsgarden bekreftet i sin uttalelse at tre Iranske soldater ble drept i denne trefningen.

Det er verdt å nevne at organisasjonskommisjonen for det demokratiske partiet i iranske Kurdistan(PDKI) den 3.1.2018 rettet en advarsel mot de iranske styrkene.

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!

Peshmergastyrker i kamp mot Iran

Peshmergastyrker i kamp mot Iran

■ Den islamske revolusjonsgarden skyter med store og kraftige kanoner mot både øst og sør Kurdistans landsbyer og områder for å drepe peshmergene fra...
Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering