Kunnskapstørst på falske premisser

(Nr 20 - 2010) Ulf Madsen, nestleder i Forbundet for Ledelse og Teknikk, spør i flere av landets aviser om motstandere av en konsekvensutredning frykter fakta og kunnskap. Jeg kan berolige Madsen med at det er ikke av frykt for økt kunnskap om Lofoten, Vesterålen og Senja at Natur og Ungdom går i mot en såkalt konsekvensutredning av disse spesielle områdene.

 

Av Kari Elisabeth Kaski

 

Før regjeringen tar avgjørelsen om de skal åpne områdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja for oljevirksomhet har det foregått en fireårig lang prosess med kunnskapsinnsamling og forskning. Arbeidet med forvaltningsplaner for havområdene våre er den grundigste prosessen vi har for å kartlegge naturverdier, petroleums- og fiskeriressurser osv. Samtidig ligger det i mandatet til forvaltningsplanen å se på hvordan de ulike interessene skal kunne eksistere sammen.

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!

Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering