På en brannstasjon i Chicago henger en lyspære som har har lyst siden 1880. I en låve på vestlandet henger en lyspære som har lyst siden 1925. Av Gunnar Kollstad

Tar man Audi-karosseri og Misubishi-understell får man evigvarende bil. Alt som lages lages med innebygd slitasje for å holde de kapitalistiske hjulene i gang. Laget man alle varer uten innebygd slitasje kunne industriarbeiderne jobbe en time om dagen og spille gitar resten. En arbeidsdag på fire timer i trafikknæringen vil gi mindre ulykker, og bussjåførene kan spille poker på fritida. Det lages nok mat til å brødfø hele kloden, men mat brukes som politisk pressmiddel. EU har grunnlovsfestet kapitalismen, og sekstimerdsdag har vært forsøkt i norsk helsevesen og fungerer utmerket. Dette krever fire skift , men dette er et praktisk problem og alle praktiske problemer kan løses. Deler av oljefondet kan brukes til dette. Dessuten har vi mye olje og trenger et sterkt forsvar. Men vi trenger ikke jagerfly for 80 milliarder. Underskuddet i kommunene er på 60 milliarder, så det holder med 20 milliarder til jagerfly. Vi har et godt etterretningsvesen men bør snarest ut av den latterlige EØS-avtalen, som forbyr rakfisk av norsk fjellørett. Kun dansk oppdrettsørett er tillatt.

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!

Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering