Illustrasjonsfoto: Jonas Gahr Støre på Aker på Verdal, hvor han fikk omvisning og et møte med klubben. 																															Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Jonas Gahr Støre på Aker på Verdal, hvor han fikk omvisning og et møte med klubben. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

21. juni avslutta tidligere redaktør i Klassekampen, nå politisk redaktør, Bjørgulv Braanen avisas lederartikkel med denne setninga:«Arbeiderbevegelsen bør lytte når folk er urolige over sosiale problemer og dårlig økonomi og ikke slenge døra i ansiktet på dem. Det siste vi trenger nå, er flere tapte arbeidervelgere til høyresida.».


Ove Bengt Berg

Ja, arbeiderbevegelsen bør lytte, men hvorfor trekke inn Ap inn som en del av arbeiderbevegelsen?
Virkeligheten er jo at mange av de mest upoplære sakene til Solberg-regjeringa, som sentraliseringa, kommune- og fylkessammenslåingene, pensjonsnedskjæringene og privatiseringa og oppslittinga av offentlige forretningsbedrifter som Statoil og NSB er påbegynt av Ap.  Høyre bare fullfører den politiske retninga Ap har påbegynt. I flere tiår. Derfor har Ap av helt naturlige grunner ikke bare har vært passiv i disse sakene, men gitt sin tilslutning til Høyre i disse sakene i denne stortingsperioden. Det er ikke som Klassekampen hevder, at Støre ikke når ut til velgerne. Det er politikken Ap fører som taper oppslutning. Heldigvis. Og det er da bra for alle som ikke liker den politiske utviklinga. Ap har ingen alternativ politikk til Solberg-regjeringas, men de henger seg opp i bagateller som de skal bruke på å bløffe om forskjellen til Høyres økonomiske politikk.


Å bidra til å øke oppslutninga om Ap er å heie på en helt feil politikk. Det er ganske dramatisk for venstreorienterte for en mer rettferdig økonomisk politikk og der Norge ikke bare går til krig for USA etter det minste vink, å holde fast på den falske myten om Ap som et arbeidervennlig parti. Ap har bindi sin politikk til EU-kommisjonens politikk og dets fire friheter som står for en reell kriminalisering av tidligere tiders sosialdemokratiske politikk. Det er privatisering, arbeid mot fagforeninger og mot nasjonalt sjølstyre. Da Oslos nåværende byrådsleder var partisekretær i Arbeiderpartiet, kjempa han på landsmøtet i 2011 som en løve for å unngå at Ap skulle vedta å legge ned veto mot postdirektivet, i så fall Norges første EØS-veto. Johansen og partileder Stoltenberg tapte overraskende den kampen, men det nederlaget for dem blei formelt ikke gjennomført.


Ap logrer dessuten for alt USA vil av kriger, sjøl om om det er deres forhatte Trump som er president. Det er Ap som gjør det mulig å gjøre Norge til en amerikansk base. Støre gikk lojalt til krig mot Libya etter press, og ville helt sikkert gjort nøyaktig det samme som forsvarsministeren i forrige uke gjorde for å støtte USAs krigstrusler mot Iran.

 

 

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!

Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Harald Øystein Reppesgaard Redaktør: Terje Bjørlo Nett: Petter Konrad Sandvik

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 920 20 793
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2019 - Republisering