Tyrkia vil alltid huske dere!

* Hele Tyrkia er et kriminelt åsted for arbeiderne. * Sjefene s tørst etter profitt står bak denne siste massakren. * AKP-regjeringen er opphavsmann for denne forbrytelsen. * Gruvesektor bør bli nasjonalisert og vitenskapsmenn, forskere og arbeidstakerorganisasjonene skal ha full myndighet for å foreta inspeksjoner. Det er klart at gruvearbeiderne i Soma har falt som offer for sjefene driftsmåte for maksimering av profitt. Hele landet har forvandlet seg til et åsted på alle arbeidsområder der en serie mord har funnet sted I havner, på skipsverft, bygg, tekstil, gruvedrift ... Nå er det nok! Er noen overrasket over at sikkerhetsspørsmål knyttet til ulykka i gruvene i Soma ikke har blitt tatt opp i det tyrkiske parlamentet men feid under teppet av regjeringen? Er det et tilfeldig unntak at alle tekniske og sikkerhetsmessige regler har blitt brutt i denne gruven? Er det overraskende at myndighetene, med tåpelig egenrådighet, hele tiden har forsøkt å holde tilbake all informasjon om dødstallene og dagens situasjon i gruven? Eller er det en overraskelse at gruven drives som en privateid gruve med ett eneste motiv: profitt? Arbeidskamerater!
Vi kan ikke bare la dette passere ved å si "Vel, er menneskeliv ikke er verdt noe i dette landet", mens våre kamerater blir slaktet. Vi må reise oss mot kapitalens angrep, uvitenhet, passiviteten og uvirksomheten som skader oss. Kommunistpartiet i Tyrkia oppfordrer folk til å stå solidarisk med våre arbeidere og å få de ansvarlige kriminelle for retten. To forholdsregler må tas snarest:
I alle sektorer hvor dødsulykkene florerer, må sikkerhetsprosedyrer være under kontroll av komiteer dannet av forskere, ingeniører og arbeidere. Vi kan ikke betro våre liv til sjefer og deres ledere som har mistet sin menneskelighet og som er blendet av penger. Privat virksomhet i gruvesektoren må avskaffes og alle gruvene nasjonaliseres. Hvis vi ikke handler nøyer vi oss bare med å erklære at hundrevis av arbeidere har blitt drept på en skjendig måte.Men hvis vi handler, vil Somas gruvearbeidere bli helter som har ofret seg for å redde sine andre brødre fra samme livsbane. Kommunistpartiet i Tyrkia Sentralkomiteen14 mai 2014

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!

Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lag historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Harald Øystein Reppesgaard Redaktør: Terje Bjørlo Nett: Petter Konrad Sandvik

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 920 20 793
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2019 - Republisering