• Hjem
  • Politikk
  • Finanskrisa forsterker seg inn i nyåret 2010
Finanskrisa forsterker seg inn i nyåret 2010

Stadig nye banker kollapser nå i USA. Gjennom hele 2009 gikk faktisk minst en amerikansk bank overende hver uke. Hver fredag var det nye banker i USA som måtte stenge dørene. Totalt ble 140 banker stengt av amerikanske myndigheter i løpet av fjoråret. Nå fortsetter denne negative trenden videre inn i det nye året.

Av Knut Eide

Bank kollapsen fortsetter

Horizon Bank i delstaten Washington fikk allerede tidlig i januar 2010. den meget tvilsomme æren i å være den første bank som kollapset i år. Denne ganske store banken har 18 filialer og eiendeler og verdier for ca. 7,5 milliarder norske kroner. Det var innskudd i banken for hele 1,1 milliarder dollar. Nyhetsbyrået Reuters har beregnet at denne konkursen vil koste det amerikanske banksikringsfondet, (Federal Deposit Insurance Corporation – FDIC) om lag 539 millioner dollar. FDIC frykter at 2010 vil bli et toppår for bankkollapser i USA, med langt flere konkurser enn i 2009. Dette til tross for at resesjonen i fjor høst ble erklært å være over.

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!

Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering