Island en farlig terroriststat?

Stadig nye og utvidete kriterier for hva som kreves for å bli definert som en terroriststat blir nå innført av enkelte vestlige land. Storbritannia truer i forbindelse med den pågående kapitalistiske finanskrisa å ta i bruk virkemidler mot sagaøya Island som av de vestlige land tidligere kun er blitt benyttet mot såkalte ”terroriststater.”

Av Knut Eide

Befolkningsopprør

Bakgrunnen for denne situasjonen er at Islands president Olafur Ragnar Grimsson, hovedsakelig på grunn av de store og kraftige folkelige protestene over lang tid, har besluttet å avvise alltingets vedtatte Icesave avtale om milliardkompensasjon til Storbritannia og Nederland. Han vil heller legge denne avtalen ut til en folkeavstemning. I følge den Islandske grunnloven må da også avtalen sendes til folkeavstemning når landets president har forkastet den. Meningsmålinger på Island viser at et solid flertall av befolkningen er i mot alltingets omstridte avtale. De mener som rimelig er at det ikke er Islands befolkning som skal rammes av spekulasjonsvirksomheten til landets banker og nasjonale finansakrobater. En slik holdning blant befolkningen er også meget forståelig da en slik tilbakebetalingsavtale vil påføre hver enkelt av Islands innbyggere en ny forpliktende gjeld på over 100 000 kroner.

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!
Stikkord

island

terrorisme


Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering