Ny anti-kommunistisk historieserie på NRK

En ny historieserie har startet på NRK: «Europa - en reise gjennom det 20. århundret». Igjen hetses kommunistene. Programskaper Geert Mak hater kommunismen så inni margen.  Han avslører seg som useriøs faghistoriker og eier ikke skamvett. Hans åpenbare politiske agenda er å bidra til en felles europeisk unionsfølelse – basert på anti-kommunisme.

Av Bjarne Johansen

Geert Mak (nederlandsk historiker og forfatter) satser på assosiasjonen - ikke på analysen. Rent vitenskapelig stilles det krav til historiefaget, men den presenterte «historien» vil uansett aldri være en korrekt gjengivelse av fortiden. Historien er alltid en fortolkning av fortiden. Og offisielle historikere i dag har som oftest et bestemt politisk mål med sin tolkning og framstilling av fortiden: Det gjelder å bekrefte den økonomiske og politiske makt (borgerskapet) og dets lukrative kapitalistiske system.

Geert Mak har med serien skapt «sin» historie om Europa. Seerne skal føres til «historiske» steder (landskap), personer og detaljer i en «praktfull reise i Europa».

Mak svitsjer mellom fortid og nåtid, sånn at fortid blir nåtid - med bevisst politisk mål å skape en «felles europeisk følelse» for alle europeere i et «praktfullt» EU. Seerne skal åpenbart ikke forstå utviklingen i Europa. Historiske hendelser blir ikke satt i kontekst til borgerskapets økonomiske system kapitalismen.

Serien så langt er ren EU-propaganda. Med sin serie vil Mak bygge en europeisk historie rundt europeiske helter (borgerskapet) mens de fæle skurkene (kommunistene) svertes og foraktes. Europas arbeidere blir ikke engang verdsatt, knapt nok beskrevet som grå masser.

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!
Stikkord

anti

kommunisme

nrk


Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering