NRK jobber for Imperiet

Media av alle farger og fasonger er dyktige til å skape helter og skurker. Selv det tilsynelatende uskyldige «Se og Hør» er et betydelig propagandaorgan for Frp og høyrekreftene. Bladet tildeler gjerne Siv Jensen terningkast 6 - enten det gjelder kjole eller politikk.

 

Av Bjarne Johansen

Det viktigste i borgerlige demokratier er tydeligvis ikke å være politisk aktiv, men å avgi sin stemme ved valg (- kapitalismen styrer jo uansett). Og det gjelder å stemme på «helten» - jfr. Obamamanien. Og borgerskapet (medieeierne og kapitalen) synes å ha gitt sine medier ordre om å skape de riktige suggererende stemninger - ikke å drive vitenskapelig undersøkende journalistikk.

 

I NATO-Norge rår fortsatt frontene fra den kalde krigen. Og USAs enorme politiske og kulturelle dominans avgjør hvem media i Norge velger til helter og skurker. Selv regner jeg NRK som propagandaorgan for høyrekreftene og USA. Og det blir vi stadig påminnet om.

 

Derfor er USAs fiender våre fiender. Når USA lyger om Cuba - gjør norske media det samme. Norske media formidler uhemmet USAs versjon av verden - uten å spørre om akkurat den versjonen stemmer med virkeligheten. I f. eks programmet «Kaldt kappløp» nylig (NRK1 14. 03. 2010) fikk USA (CIA) framsette løgner om Russland - uimotsagt.

 

Men her vil jeg trekke fram et par andre eksempler på hvordan Imperiet dominerer NRK.

 

«Samvittighetsfange» død i kubansk fengsel.

 

«Likvake i Havana» rapporterer Dagsrevyen NRK (24. 02. 2010). Orlando Zapata Tamayo sultet seg til døde i fengsel på Cuba. I følge NRK sto han på Amnesty (AI) sin liste over samvittighetsfanger i kubanske fengsler. Via intervjuer med organisasjonen «Kvinner i hvitt» (pårørende til fangene) og den rabiate imperieelsker Henrik Hovland prøver NRK å føre bevis for at Tamayo var en forkjemper for menneskerettigheter.

Men NRK fortier at Zapato Tamayo ble dømt til langvarig fengselsstraff i 2003 for å ha drevet anti-kubansk virksomhet. Han var blant 75 kubanere som lot seg bestikke av USA (CIA) for å drive landssvik mot Cuba.

 

Svenska Dagbladet (SD) har 1. mars 2007 en reportasje med intervjuer fra Havana: «I själva verket var de 75 agenter för USA, och de fick direkt stød av CIA. Vi har tydeliga bevis för det, säger dokumentärfilmaren Estela Bravo ...». Og de SD møter sier det samme: Disse var agenter for USA.

 

Som seriøs mediekanal burde NRK ha stilt spørsmålet: Var Tamayo politisk fange eller var han landssviker (agent for USA)?

 

Men istedenfor kritisk undersøkende journalistikk trekker NRK USA-agent Hovland opp av hatten. Hovland blir NRKs sannhetsvitne for politisk undertrykking på Cuba. Det vitner om manglende dømmekraft - eller? Nei, svertingen av Cuba er en bevisst politisk handling av NRK. Etter NRKs reportasje skal seerne atter engang sitte igjen med inntrykket av Cuba som røverstat: Cuba fengsler og tar livet av «samvittighets-fanger». NRK gjør m.a.o. en flott jobb for Imperiet.

 

Nå har jeg og mange med meg i alle år erfart at NRK gjerne har operert sitt Cuba-kontor fra Miami, USA - dette fristedet for USAs terrorrister og latinamerikanske diktatorer. Her har rabiate anti-kommunister (som avdøde Håkon Lie) og hatske eksilkubanere fra det forsmådde kubanske 50-tallsborger-skapet rådd grunnen i mange år. Og herfra har NRK sine - ja nettopp: «objektive» kilder.

 

NRK må vite at Cuba har soleklar rett til å beskytte seg selv mot USA og USAs stadige forsøk på undergrave landet. USA har i alle år som Imperium spydd ut fiendskap mot sosialistiske ideer og har forsvart imperialistiske ideal og institusjoner.

 

Som alle selvstendige stater har Cuba egne lover som forbyr oppvigleri og landsforræderi. Og enhver kubaner må vite han med overlegg bryter kubansk lov når han lar seg tvinge eller betales av en fremmed makt til å bryte loven (jfr. Treholt-saken).

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!
Stikkord

nrk

imperie


Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering