Et slikt opplysende vindu bør vel Vatikanstaten nå montere i sin kirke.
Et slikt opplysende vindu bør vel Vatikanstaten nå montere i sin kirke.

Den tidligere katolske biskopen i Trondheim Georg Müller har etter flere ubehagelige avsløringer nå tilstått seksuelle overgrep mot mindreårige altergutter under sitt lange kirkelige virke  her i byen. Hittil er 5  kirkelige overgrep mot barn nå blitt kjent i Trondheim. Tross dette fortsetter Müller i skrivende stund som prest med gudstjenester i sykehuskapellet i Georgsmarienhütte i Tyskland. Der forretter han sin gudstro og katolske religion for nonner, sykehuspasienter samt distriktets øvrige befolkning og bor selv i en egen leilighet i sykehusets hovedbygning.

 

Av Knut Eide

Enorm pågang på krisetelefon

I byen Trier i Tyskland har en ny krisetelefon for seksuelle overgrep fått tusener av henvendelser etter at den katolske menigheten i byen lanserte krisenummeret. Bare i løpet av den første uken meldes det at så mye som 13 293 henvendelser ble registrert, men bare 2670 kom igjennom og fikk snakke med en av de 11 rådgiverne som bemannet denne telefonlinjen. Det er tydeligvis ikke bare den katolske biskopen Müller alene som har operert i Tyskland ser det ut for. Forøvrig opplyses det om at samme Müller for noen år siden ble innlagt til psykisk behandling for sine pedofile tilbøyeligheter. Men om dette har ført til noen bedring for den gode biskop er vel heller tvilsomt.

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!
Stikkord

prest

presteskapet


Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering