Om realiteten av hva krig er

(Nr 12 - 2010) Ute i verden «jobber» våre helproffe NATO-styrker en heltemodig kamp for «demokrati, frihet, menneskerettigheter». Våre helter forsvarer oss mot livsfarlige CIA-konstruksjoner som al-Qaida og Taliban.

 

 

To «opprørere» ble drept i det «norske området av Afghanistan» i påsken, skryter Aftenposten 16. 04. 2010. Som vanlig kjører NATOs propagandaorgan stenografi-journal-istikk uten å fordømme krigen.

 

Aftenposten er ikke alene om stenografi-jornalistikk. Det er mer enn vanlig at systemmedia driver ukritisk avskriving av Pentagon-versjonen av krigene i Afghanistan og Irak.

 

Et eksempel: Under overskriften «Kropper funnet kneblet, bundet etter afghansk æresdrap», forteller CNNs nettside 12. februar 2010 følgende: «Fire mennesker som er funnet døde i et sørøstlig Afghan-område viser seg å være ofre for æresdrap, sa en talsmann for USAs militærmyndigheter fredag. Kroppene ble oppdaget under en operasjon ledet av afghanske og NATO-styrker i Paktia-provinsen».

 

Selv stoler jeg hverken på Aftenposten eller CNN. For bak en image av objektivitet og nøytralitet opererer alle de systemtro media som propagandaorgan for borgerskapet og big business.

 

Og krigen i Afghanistan er en klassisk imperialistisk overfallskrig, planlagt og gjennomført av Imperiet & Co (USA/NATO) for å sikre Imperiet (big business) kontroll over profitable ressurser (bl.a. opium og cannabis). Likevel klarer systemmedia det kunststykket å presentere krigen i Afghanistan som en demokratisk FN-operasjon for å sikre afghanere stabilitet, sikkerhet - og kvinnefrigjøring.

 

Ikke uventet ble CNN-historien avslørt som oppspinn og løgn. Den 22. mars skriver krigsreporter Jerome Starkey i The Times of London: «USA-ledede styrker i Afghanistan begår grusomheter, lyger og slipper unna med det». I en omfattende artikkel 13. mars forklarte Starkey i detalj hvordan han oppdaget at NATOs påstander var falske, og enda viktigere forteller han hvorfor media i NATO-landene (også Norge (?)) lar NATO spre falske påstander uten å stille spørsmål:

 

«Den eneste måten jeg fant ut på at NATO hadde løyet - bevisst eller ikke - var at jeg dro til området for NATO-raidet, i Paktia-provinsen, og tilbrakte der tre dager med å intervjue overlevende. I Afghanistan er det svært uvanlig.

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!

Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering