• Hjem
  • Politikk
  • HILSEN FRA CUBAS KOMMUNISTISKE PARTI TIL NORGES KOMMUNISTISKE PARTIS XXVII KONGRESS
HILSEN FRA CUBAS KOMMUNISTISKE PARTI TIL NORGES KOMMUNISTISKE PARTIS XXVII KONGRESS

(Nr 13 - 2010) På vegne av Cubas kommunistiske Parti og vårt folk sender vi en kameratslig hilsen til Norges Kommunistiske Parti sin XXVII Kongress, som finner sted i en tidsperiode som er avgjørende for menneskeheten og for den revolusjonære og progressive kommunistiske bevegelse.

Marxismen leninismens ideer og grunnlag viser seg å være unektelig og gjeldende i vår tid ...når verdens kapitalisme lider av en finans og økonomisk krise av en strukturell karakter. Menneskeheten møter de mest alvorlige utfordringer og farene i sin historie, miljøets økende ødeleggelse og ettervirkninger av naturlige katastrofer, hunger og nød i store deler av verden. Imperialistiske plyndringskriger påtvinges som en politisk doktrine og som et forsøk på nyfordeling av den tredje verdens rikdommer til fordel for en håndfull land og rike transnasjonale selskaper.

 

Til tross for de utallige forsøk på å ødelegge den cubanske revolusjonen samt den mest urettferdige og langvarige blokade som et folk har måttet lide seg igjennom og massemedias fiendtlige kampanje utløst av det ekstreme høyre på begge sider av Atlanteren, motstår det cubanske folk med verdighet, ro og klarhet som var åpenbart i de nylig avholdte valg og overveldende 1. maidemonstrasjon hvor våre arbeidere, studenter, bønder og stridende styrker viste et ugjendrivelig bevis på tillit til fremtiden og sosialismen.

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!
Stikkord

landsmøte

nkp


Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering