Cheonan: En ny falsk flagg-operasjon

(Nr 14 - 2010) Igjen fabrikkerer USA - nå i kompaniskap med Sør-Korea - løgner for å sverte Den demokratiske folkerepublikken Korea (DPRK). USA & Co beskylder DPRK for å ha angrepet og senket det sørkoreanske krigsskipet Cheonan 26. mars i år. Med å framstille DPRK som aggressoren forsøker USA & Co på typisk vis å rettferdiggjøre sin egen aggressive politikk overfor DPRK under påskudd av selvforsvar.

Av Bjarne Johansen

Ifølge Aftenposten 25. 05. 2010 har «en internasjonal granskning av torpedoangrepet vist at det var Nord-Korea som sto bak angrepet, og etterforskerne betegner hendelsen som Sør-Koreas verste militærkrise siden Korea-krigen i 1950-53».

Men Aftenposten unnlater å fortelle at «gransknings-rapporten» var bestilt av regjeringen i Sør-Korea. Sør-Korea valgte et «internasjonalt granskningsteam» begrenset til etterforskere fra Australia, Storbritannia - og hold fast: Fra USA. Et par eksperter fra Sverige ga også uvillig sin støtte til rapporten - men kunne i første omgang ikke gi sin tilslutning til «funnene». At ingen «nøytrale» eksperter har deltatt i granskningen av «Cheonan-ulykken» gjør konklusjonen mer enn tvilsom, skriver Pravda.Ru 24.05.10.

 

Men effekten av «gransk-ningsrapporten» har ikke uteblitt.

 

«Nord-Korea viser en utfordrende holdning som verdenssamfunnet må finne en løsning på» sa en gravalvorlig USA-utenriksminister Robert Gates til BBC (NRK-P2 6.6.10).

 

Igjen framstiller USA, EU og Norge - samt vestlige media - DPRK som den store aggressoren og krigshisseren. Obama beordret Pentagon om umiddelbart å forberede USA på nordkoreansk aggresjon (Reuters 24.05.10). Som sine imperiale forgjengere betrakter vår imperiale fredsprisvinner «Nord-Korea som en alvorlig trussel for stabiliteten i regionen».

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!

Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering