Stoltenbergs rulleblad

(Henri Riis - nr 22 - 2010) 40 – 50 000 tidligere elever med 3 års avsluttet videregående skole, fikk aldri en komplett utdannelse fordi det manglet bedrifter som kunne gi en lærlingkontrakt med praksis for avslutning med fagprøve og fagbrev.

Den store bløffen med lav arbeidsledighet i Norge kommer av at vi ikke lenger har en industristruktur som kan gi lærlingplasser til skoleungdom. Derimot så har nå en enorm distribusjonsindustri for EUs merkevarer som i realiteten fortrenger denne type industri – som vi skal leve av i fremtiden.

Regjeringen må selv opprette lærlingplasser på skoler eller i bedrifter med gode støtteordninger, slik at alle de 2000 elevene fra 2009 kan få en lærlingkontrakt og den praktiske kompetanse som kreves for å avlegge en fagprøve med fagbrev.

Norge i dyp kompetansekrise – fagarbeidere som krisebase 1000 norske skoleelever i dag får ikke lærlingplasser for å sluttføre sin fagutdannelse med fagbrev og fagprøve. Hele EUs kolonistrategi bygger på en total forakt for fagarbeidere, fagarbeide og hele fagbevegelsen, noe som direkte bunner i ren livs- og menneskeforakt. Denne livs- og menneskeforakten i EU synes å ha sammenheng med EU-kommisjonens egen kolonistrategi og dens kamp for at EUs kolonikapital skal få fortsette med sitt undertrykkende og utbyttende regime, ikke bare overfor de gamle koloniene, men også overfor alle EUs medlemsland. (Dette utvider den økonomiske krisen i hele EU.)

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!

Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering