JA TIL FRED – NEI TIL NATO!

(Harald Øystein Reppesgaard - nr 23 - 2010) Nato skal den 19. og 21. november i Lisboa lage en ”ny” strategi. Over 650 organisasjoner er bekymret over målene og midlene til dette krigstoppmøtet. Herunder Verdensfredsrådet (WPC) og ”Norge For Fred”. De vil demonstrere fredelig for:

Ja til fred - Nei til Nato!

Vi fordømmer Natos aggressive natur med alle militære angrep siden 1990-årene i verden og trusselen den er mot frihet og suverenitet til alle folk. Vi avviser den servile holdning den norske regjeringen har til Nato og bruken av vårt territorium og luftrom til Nato-formål. Nato er den største trussel mot menneskeheten i dag. Siden 1945 har Natos dominerende kraft, USA, startet 24 kriger, foretatt 12 kuppforsøk og gjennomført 38 attentater.

Det ”dynamiske militære engasjement” som strategien heter, gir Nato rett til å være verdenspoliti. Engasjementet omfatter kampen om energikilder, vannressurser og retten for de store konsernene og monopolene til å dominere markedene rundt i verden.

Dette var ikke grunnlaget for vårt Nato-medlemskap i 1949 som bare skulle beskytte hjemmene våre.

Det er skammelig at vår rødgrønne regjering nylig avsto fra voteringen i FN om forbud mot atomvåpen. Norge har alltid utad stått fram som talsmann for nedrustning og fred men i praktisk politikk vises et annet ansikt. Vi er også storleverandør av våpen i verden.

Vi krever at vår forsvars- og utenriksminister står på synspunkter som et flertall av det norske folk står bak, nemlig internasjonal nedrustning og avvikling av atomvåpenarsenalene i verden.

Vi krever at Obama nå gjennom vedtak i Nato endelig gjør seg mer fortjent til fredsprisen enn hittil.

Norge For Fred støtter demonstrasjonen mot Nato i Lisboa.

For Norge For Fred:

Harald Ø. Reppesgaard

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!

Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering