Statsminister Jens Stoltenberg, nyttårstalen.|||Foto: Regjeringen
Statsminister Jens Stoltenberg, nyttårstalen.|||Foto: Regjeringen

(Nr 1 - 2011) I NYTTÅRSTALEN, TAR STATSMINISTEREN OPP NORGES DELTAGELSE I KRIGEN I AFGHANISTAN OG LESER OPP NAVNENE PÅ NOEN AV VÅRE FALNE. HAN KALTE DEM VÅRE FREMSTE HELTER OG MINTES MED STOLTHET SITT BESØK I MEYMANEH ETC, DER HAN FEIRET 17. MAI; OG VAR STOLT OVER HVA NORSKE SOLDATER UTRETTET.


AV KARL BASTIANSEN

Krigslegitimering
Videre bekreftet han den offisielle legitimeringen av norsk deltagelse i krigen i Afghanistan med følgende to setninger: Sendt av Norge, på oppdrag for verdenssamfunnet. De ga sine liv for fred i Afghanistan, en tryggere verden og for Norges sikkerhet. Heimevern på andre siden av jordkloden, med andre ord.

Videre fulgte han opp med følgende setning: Det er i år ti år siden terrorangrepene mot amerikanske byer førte til aksjonen i Afghanistan. Dette er en påstand, korrelasjon er fortsatt ikke kausalitet (Nietzsche).

Færre drepte, eller?
Videre fremmer han: Til tross for Afghanistan og Irak, har antall væpnede konflikter og drepte i kamp gått ned. Dette er blank løgn og det vet Statsministeren.

Det kan påstås at Statsministerens perspektiv har svært dårlig forklaringsverdi overfor empiri og at der er andre modeller som har mye større forklaringsverdi overfor empiri.

Grunnen til at USA og deres medløpere er på tokt i Afghanistan, er for å stjele alt de har. Dette er grunnen til enhver krig.

En dame med særdeles høyere utdannelse, spurte undertegnede hva der var å stjele; hva ressurser de hadde (implisitt: Afghanistan har ikke noe). For det første er det utenkelig at USA ville bruke billioner av $ på en entreprise i Irak og Afghanistan, hvis det ikke var regningsvarende. Hver eneste $ brukt på krigene i Midt-Østen skal betales tilbake med profitt – det er slik kapitalismen virker. Alltid.

Det pussige er at de aldri kan ha lest en historiebok. Kubla Khan og bestefaren hans, Genghis Khan, ble beseiret militært; mens de var på turné i området. Alexander den Store kom hjem halvdau med en pil gjennom skulderen og med en brøkdel av hæren sin i behold – ikke det engang. Churchill syntes det var helt greit at Pashtunerne drev på med sitt oppe i Tora Bora fjellene, en buffer mellom India og Kabul; i bytte mot indre autonomi (han foreslo imidlertid Sopwith Camel dobbeltdekkere og Sennepsgass (dikloridetylsulfid) mot dem, men ble nedstemt i Underhuset). Verdens største hær noen sinne, Sovjet; ble kastet på dør uten ære (”Her ble myten om superpower avlivet” (bin Laden)). Utenriksminister Jonas Gahr Støre mener han har full kontroll, mens alvorlige angrep fra motstandsbevegelsen er kommet opp i 43 pr. døgn. En US offiser uttalte følgende: ”Nå er det ikke lenger hjelp i å drepe menige Taliban på bakken lenger. For hver vi dreper, er der to nye i morgen”.

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!

Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering