Situasjonen for eurovalutaen har aldri vært så truende som nå
Situasjonen for eurovalutaen har aldri vært så truende som nå

(Knut Eide - nr 1 - 2011) EUS MEST GJELDSTYNGEDE TRE LAND ANBEFALES NÅ AV VERDENS STØRSTE INVESTERINGSFOND PIMCO Å TREKKES UT AV EUROSONEN SÅ SNART SOM MULIG.

Europeiske valutasamarbeidet
Hvis ikke dette skjer kan det europeiske valutasamarbeidet komme til å bryte helt sammen i 2011 sier en av sjefene for det store investeringsfondet PIMCO. Porteføljeforvalter i PIMCO, Andrew Bosomworth, advarte på tampen av 2010 i et intervju med den tyske avisa Die Welt om at tilliten til eurovalutaen nå virkelig står i en overhengende og katastrofal stor fare.

Den kapitalistiske systemkrisa øker i omfang

Det har så langt ikke manglet på alvorlige advarsler om økonomisk sammenbrudd både i dollar- og eurovalutaen i den stadig pågående økonomiske krisen. Men det er første gang man fra såkalt økonomisk eksperthold foreslår slike drastiske tiltak som å trekke flere land ut av det felles valutasamarbeidet i eurosonen. Det hjelper ikke hvor mye europeiske toppolitikere feirer seg selv for avtalen de nylig kom fram til i Brussel. Eurokrisen er på langt nær over, og spenningen vil fortsette å prege finansmarkedene også i 2011 sier Bosomworth. Han framholdt at bare meget drastiske tiltak nå kan redde den europeiske valutaunionen. Derfor bør spesielt land som Hellas, Irland og Portugal som alle sliter med enorme budsjettunderskudd snarest tre ut av eurosamarbeidet, i alle fall midlertidig, sa PIMCO sjefen i et bemerkelsesverdig åpent intervju i den tyske avisa.

Investeringsfondet PIMCO er meget stor internasjonalt
Dette fondet PIMCO ble grunnlagt i 1971 og forvalter offentlige og private pensjonsordninger for over 8 millioner mennesker i USA og flere millioner mennesker verden over. PIMCO er også rådgivere og forvaltere til selskaper, sentralbanker, utdanningsinstitusjoner og rådgivere og forvaltere til mange stiftelser og legater. PIMCO Europa Ltd er registrert i England og Wales og har hovedkontor i London med globale kontorer i USA, Japan, Canada, Australia, Sveits, Nederland og Tyskland, samt i Hong Kong og Singapore. Det er derfor ingen liten økonomisk aktør som nå advarer ledelsen i Brussel om den overhengende faren for akutt kollaps i den europeiske valutaunionen. Selv betegner PIMCO seg i dag som verdens desidert største investeringsfond, en påstand det sannsynligvis også er liten grunn til å betvile. Men hvor lenge dette fondet klarer å holde på sine store verdier i den stadig pågående og akselererende globale kapitalistiske finanskrisa er nok en ganske annen sak!

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!

Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering