Yulia Tymoshenko på tiltalebenken

(Rune Vold - nr 1 - 2011) DET SER UT SOM TIDEN ER I FERDE MED Å INNHENTE EN DEL AV ARKITEKTENE OG FRONTKJEMPERENE FRA ”ORANSJEREVOLUSJONEN" I UKRAINA.

Regissert statskupp
Dette regisserte statskuppet støttet og finansiert fra vest som kastet Ukraina ut i 5 år med kaos, kriser og lidelser for befolkningen. Det er også interessant å se hvordan vesten, og vestlig presse fort glemmer sine tidligere helter når det butter imot for dem og de ikke lenger kan tjene deres interesser. Det er som ører og øyne er lukket.

Arrestert for korrupsjon
Flere av Ministrene fra Yulia Tymoshenkos regjering er tidligere arrestert for korrupsjon og maktmissbruk og den 20. desember var det hennes tur til å møte opp hos riksanklageren i Kiev for å svare for sine synder. Hun er misstenkt for svindel med 280 millioner $! Mange mener dette bare er en begynnelse i opprullingen av korrupsjonen rundt denne regjeringen.

Fratatt passet
Hun er nå fratatt sitt pass, har forbud mot å forlate Kiev og har i praksis husarrest da hun bevoktes hele døgnet. En uke senere den 27. desember ble tidligere innenriksminister Yuriy Lutsenko lederen for ”folkets selforsvarsparti” og en av de aktive bak den oransje revolusjon pågrepet og arrestert. Han vil tilbringe de neste ukene bak murene. Han ble tiltalt tidlig i desember, men man fant nå ut det var stor fare for at han ville flykte fra landet og han hadde jo da fått ”politisk asyl” i vest og kunne unndratt seg straffeforfølgelse.

Tilhengerne
Nå betrakter tilhengerne av disse politikerne arrestasjonene som politiske og hevder ukrainske fengsler er i ferd med å fylles opp av politiske fanger. Vi skal ikke se bort fra at dette snart blir spredd i vestlig presse.

Arresterte ekstremister
Ifølge Yulia Tymoshenko fikk Ukraina flere nye politiske fanger den 1. januar da 5 medlemmer av det høyrenasjonalistiske partiet ”svoboda” ble arrestert. Natt til 1. januar ble en nyoppført statue av Josef Stalin som sto utenfor hovedkvarteret til det Ukrainske kommunistpartiet i byen Zaporozhye sprengt i fillebiter. Kommunistpartiets bygning ble også påført store skader under eksplosjonen. Det er dette de 5 er arrestert for å stå bak. Her er det ingen overskrifter i vestlig presse om terrorisme. Men et team fra BBC ankommer Ukraina i uke 1. for å intervjue Yulia Tymoshenko om den nye politiske undertrykkelsen og de politiske fangene i landet. Sprenger du en statue av riktig person blir du ikke arrestert for hærverk, men av politisk grunner tydeligvis. Nå har påtalemyndigheten i Ukraina imidlertid bestemt at saken skal omhandles som terrorisme og de skyldige vil bli dømt deretter.

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!

Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering