Rettferdigheten vil seire

(Nr 1 - 2011) DEN 10. DESEMBER 2010, AVHOLDT DEN NORSKE NOBELKOMITE EN “FREDSPRIS” SEREMONI I OSLO MED EN FRAVÆRENDE MOTTAKER, MED HENSIKT Å TILDELE DEN SÅKALTE “FREDSPRIS” TIL LIU XIAOBO, EN DØMT KRIMINELL SOM SONER SIN FENGSELSSTRAFF FOR Å HA MOTIVERT OG OPPFORDRET TIL OMVELTNING AV STATSMAKTEN.

BEARBEIDET FOR FRIHETEN AV BØRGE HU SAMUELSEN, AV XIA DONGMEI

Politisk farse
Hele Nobel-arrangementet har blitt en politisk farse. Liu Xiaobo (valgt av Nobel komiteen) hevdet for over 20 år siden at det kinesiske folket var kraftløse, både fysisk og åndelig. Han sa: “Det tok 100 år med kolonistyre i Hong Kong til å bli hva det er i dag, og det vil sikkert ta 300 år med ett kolonistyre av Kina som er så stort, til å bli som dagens Hong Kong. Jeg selv tviler på om 300 år vil være nok.” Gjennom årene har han motivert og oppfordret til en omveltning av Kinas statsmakt og det sosialistiske systemet ved å skrive og legge åpent på internett subversive artikler, organisere og få med flere. I 2009 ble han dømt til fengsel for brudd på paragraf 105 i straffeloven i Kina

Man kan sikkert tenke seg reaksjonen til det kinesiske folk om å gi årets fredspris til en slik person. Ifølge meningsmålingen utført av Kinas Global Times den 18. okt. viste resultatet:
 77,1 % av de spurte vet ikke hvem Liu Xiaobo er
 Nesten 75 % mente at nobelkomiteen prøver å presse Folkerepublikken Kina til å akseptere ett vestlig politisk system

Resultatene av undersøkelsen burde komme som en overraskelse hos noen i Vesten
Det som også burde komme som en overraskelse på noen er påstanden av å gi prisen til Liu Xiaobo ble gjort på grunnlag av Nobelkomiteens “felles verdier”, og de såkalte “felles verdier” som de forkynner er faktisk ikke er allment anerkjent. Mennesker med visjon og innsikt i det internasjonale samfunnet har kritisert utvalgets vedtak. Over 100 media organisasjoner fra mer enn 50 land, inkludert noen fra Norge, har publisert artikler og utrykt andre standpunkt enn Nobelkomiteen. Dette beviser at bedrag og løgn ikke gjør folket “blinde”.

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!

Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering