På talefot med fienden!

(Birgit Skjæret - nr 2 - 2011) KOMMUNISMEN ER DØD, HAR DET BLITT HEVDET, OG DENNE PÅSTANDEN MÅ MAKTELITEN BANKE INN I FOLK, FOR Å SKJULE DET FAKTUM AT DEN KOMMUNISTISKE IDE ER YTTERST LEVENDE OG ØKER I OMFANG. FOLK MÅ IKKE FÅ LOV TIL Å KJENNE SEG IGJEN I DEN PROGRESSIVE BEVEGELSEN, DERFOR HAR DET VÆRT TVINGENDE NØDVENDIG Å SKAPE EN NY FIENDE, SOM TILSYNELATENDE FORENER FATTIG OG RIK I EN FELLES AGENDA OM Å MØTE KATASTROFEN SOM ETTER SIGENDE VIL RAMME OSS ALLE.

Oppvarming og sykdom
Det snakkes om global oppvarming og diverse epidemiske sykdommer har også vært inne i bildet, helt til legemiddelindustrien og deres lakeier overgikk seg selv ved å skape hysteri om en helt vanlig sesonginfluensa. Men det er likevel muslimene som er plassert øverst på fiendelista, og dermed kan makteliten spille ut sitt sterkeste kort, jokeren, Bin Laden og spøkelseorganisasjonen Al Qaida. Fiffig nok finansiert av USA.

Medias fokus
Her er virkningen etterhvert blitt formidabel, for det går ikke en dag uten at vestlige media fokuserer på et eller annet som har med islamsk ekstremisme å gjøre, Effekten lar ikke vente på seg, for når folket blir fratatt sin opparbeidede velstand, er det lett å skylde på andre. Muslimene har skylda, og det er knapt et politisk tema som blir behandlet uten at innvandring og islam trekkes fram. Ingen kaller seg rasister, og det er tabu i det hele tatt å nevne ordet, men den hetsen som utspiller seg i visse nettmiljøer kan neppe uttrykkes verre. Muslimer er blitt hatobjekt nummer en, og det er ekstremistene som dominerer og drar resten med seg i fiendepakka, vanlige mennesker som ønsker det samme som oss. En sikker jobb, en trygg bolig, fravær av krig og en trygg framtid for sine barn.

Min reise til muslimenes land
Slik var min oppfatning da jeg la ut på min reise til muslimenes land, og ble om mulig enda mer styrket i min overbevisning om et udelt vennlig og ærlig folk. Visst var de muslimer i troen og viste på mange måter sin tilhørighet i sin væremåte og klesstil, men det som forundret meg mest, var likevel hvordan de kunne glede seg med hverandre i festlig samvær uten annet stimuli enn den allestedsværende teen. De flørtet, de danset, de sang og de spilte sine brettspill. Unge og gamle i fellesskap, og også barna var med. Familiesamhold og respekt for de eldre har enda ikke gått av moten der.

Vennlighet og gavmildhet
Den som våger seg litt utenfor turisttråkka, må bare la seg overvelde av vennligheten og ikke minst gavmildheten. Tro ikke at jeg fikk lov til å betale for meg om jeg ble sittende ved et kafebord sammen med noen andre. Nå er det riktignok forbundet med religionen at de skal gi til de fattige, men man skulle vel heller forvente det omvendte da jeg jo kom fra «verdens rikeste land». Det hele tok av når jeg kom til Iran og opplevde Ashura-høytiden sammen med dem. I to dager ble jeg forært mat og drikke av totalt ukjente mennesker på gata, selv om det egentlig skulle være de fattige først og fremst som skulle bespises. Det er en tusen år gammel muslimsk tradisjon å dele med andre, ble jeg fortalt. De stjeler heller ikke, de gir!

Fokus på ekstremtilfellene
Hva jeg møtte, var vanlige, fine mennesker, og hverken selvmordsbombere og ekstremister. Vel hjemme opplever jeg nettdebatt hvor disse millioner mennesker blir omtalt som «kunnskapsløse aper». Fokuseringen på ekstremtilfeller av islam har gjort sin nytte. Vi har latt oss manipulere til å samles om en felles fiende av det vestlige «demokratiet», og kapitalkreftene kan fortsette sin sykelige råskap en stund til.

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!

Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering