(24 - 2011) Protestdemonstrasjonene fortsetter
Så gikk det som forventet. Store politistyrker ble satt inn av New Yorks styrende myndigheter for å bryte opp og rydde Zuccottiparken i Wall Street kvartalet for alt av demonstranter. Etter nærmere to måneders utholdenhet i mye regn og kulde siden denne okkupasjonen startet den 17. september, måtte nå de mange tusen camperende aksjonistene kapitulere for overmakten. Godt bevæpnet politi stormet den store teltleiren i parken og køllet uten nåde ned den som ikke frivillig forlot stedet.

Et hundretall protesterende demonstranter ble meget brutalt lagt i bakken og påsatt håndjern, og til sammen ble ca. 800 aksjonister arrestert, og disse risikerer nå både store bøter og lange fengselsstraffer. Men okkupasjonen av Wall Street er allikevel på langt nær over med denne meget store politirazziaen. New Yorks borgermester har varslet om en ny politiopptrapping og store restriksjoner når det gjelder demonstrasjoner, samt at det heretter kun blir lov til å besøke den aktuelle Zuccottiparken ved Wall Street for personer som er uten medbrakt telt eller sovepose. Noe som umiddelbart førte til at mange hundre demonstranter uten slikt utstyr allerede dagen etter razziaen igjen var på plass i parken. Og disse uttaler til media at så lenge de ikke har fryst eller sultet i hjel så skal alle protestdemonstrasjonene og okkupasjonen av spekulasjons og finanskvartalet Wall Street fortsette uten opphør. Og lignende store anti Wall Street demonstrasjoner pågår nå ifølge nyhetene med stadig økende deltakelse i de aller fleste av de større byene over hele USA.

Samme utvikling i London
Også i London har store politistyrker blitt satt inn for på brutalt vis å rydde finanskvartalet City i byen for demonstranter. Både i London og i mange andre kriserammede storbyer som Aten, Madrid, Paris, Berlin, Roma og Tokyo har man fulgt oppfordringen fra idemakerne og aksjonistene i amerikanske Adbusters om fredelige protestdemonstrasjoner og okkupasjoner av byenes finanssentra. Også fra London forlydes det at man allerede er tilbake i City med store folkemengder, og at man er fast bestemt på å fortsette både okkupasjonen og protestdemonstrasjonene døgnet rundt så lenge været og de helsemessige forhold tillater det.

I Egypt er protestene i gang igjen
I skrivende stund har også folket i Egypt på nytt lenge vært samlet til store protester døgnet rundt på den sentrale Tahrir torgplassen i Kairo. Også der har militært opprørspoliti pluss regulære avdelinger fra hæren stormet folkemengdene og allerede meldes at 41 demonstranter er drept av de militante politistyrkene, og mange hundre mennesker er blitt alvorlig skadet. Her er demonstrasjonene i første rekke rettet mot landets styrende militærråd og fraværet av alle lovede sosiale reformer i det kriserammede landet. Protestene på Tahrir plassen fortsetter med uforminsket styrke tross militærets brutale inngripen. Og den negative utviklingen av finanskrisa og krisesituasjonen i Hellas og Italia med innsetting av ”nye” høyredominerte regjeringer vil neppe lette noe på alle de nasjonalt bebudede og meget usosiale innstrammingene for disse landenes meget utsatte arbeiderklasse. Disse meget ukloke regjeringsvalgene vil nok temmelig sikkert ganske raskt utløse både flere og enda større protestdemonstrasjoner med omfattende streiker og okkupasjoner, både av finanssentra og banker i begge disse landene. For ikke å snakke om den håpløse økonomiske situasjonen i England og utviklingen i de kriserammede landene Portugal og Irland pluss Spania. Det stunder mot en urolig og meget tøff julefeiring i mange av de bankerotte kapitalistiske landene i år ser det ut for!

Kilder: NA24, TV2, Operation Leaks, NRK, Occupy Wall St.

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!

Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering