(26 - 2011) Pravda for 5.-7. desember inneholder flere enkeltheter om Dumavalget. Et valg som etter avisens mening slo alle rekorder når det gjelder valgfusk. Til tross for det kunne RFKP, som Friheten tidligere har skrevet, vise til en rekke gode resultater. I en rekke storbyer kan kommunistene overta ledelsen. I Moskva ble RFKP det største partiet i 5 av 7 bydeler. Før valgresultatet var offisielt, lå kommunistpartiet an til å få hele 40 % oppslutning, både i selve Moskva og i Moskvaregionen, eller oblast. Dette er bemerkelsesverdig, ved de første valgene i postsovjetisk tid lå oppslutningen på rundt 10 % i hovedstaden. Det var helst de vellykkede som samlet seg i Moskva. Siden har byens folketall økt dramatisk, folk forlater landsbygda, hvor det er ingen framtid, for å prøve å skaffe seg en jobb i byen. Langt fra alle lykkes, derfor sprer fattigdommen seg, og flere lytter til kommunistene.

Pravda nevner en kuriositet, oppslutningen om Putinpartiet er størst der arbeidsledigheten er størst, det vil si på landsbygda.
Lederen i RFKP, Gennadij Ziuganov, sier at partiet vil foreslå omfattende nasjonaliseringer i
den nye Dumaen, ”så får vi se hvordan Et rettferdig Russland og Liberaldemokratene stiller seg til dette forslaget.”
Oppsiktsvekkende ting kan fort skje i russisk politikk i den nærmeste framtid. I mars 2012 skal det være presidentvalg, og de nevnte partiene blir oppfordret til å støtte Gennadij Ziuganov som opposisjonens kandidat. Han har alle sjanser til å lede en sentrum/venstreregjering, etter Pravdas vurdering.

Dette er helt nye toner! Det må vel her være snakk om et samarbeid mellom RFKP og Et rettferdig Russland. Dette partiet ble i sin tid dannet for å stjele stemmer fra kommunistene, og la seg på mange punkter nær RFKP. Men nå forlydes det at partiet har røket uklar med Kreml.

Pravda slår an en særdeles optimistisk tone: I mars får Putin avløsning som president, og president Ziuganov utlyser nytt valg til statsdumaen i desember.
Om noe slikt skulle skje, ja da må vel til og med Hans-Wilhelm Steinfeld innse at det i Russland finnes et politisk parti som heter Den russiske føderasjonens kommunistiske parti (RFKP) og at det eksisterer en politiker som heter Gennadij Ziuganov.

Kilde: Pravda og kprf.ru

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!

Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering