(10 - 2012) Et tragisk norsk mediesirkus er under oppseiling. Den norske selvoppnevnte ”marxistjegeren”, kristenfundamentalisten, terroristen og massemorderen Anders Behring Breivik er fortsatt omtrent daglig i medias søkelys. Nå figurerer han hovedsakelig i forbindelse med psykiaternes uenighet om mannens tilregnelighet og den kommende rettsaken etter sprengningen og drapene i regjeringskvartalet samt mannens etterfølgende og kaldblodige drap av mange ungdommer på Utøya. Til sammen ble resultatet en blodig massakre av 77 uskyldige mennesker. Et massemyrderi som savner sitt sidestykke etter krigen her i landet. Hans forsvarsadvokater bidrar også meget sterkt til det forestående mediesirkuset ved å følge opp Breiviks mange påfunn og ønsker om å innstevne alle slags mennesker som vitner i rettsaken. Alt fra fanatiske mullaer til like fanatiske nye og gamle nazister er på massemorderens ønskeliste. Også den kjente norske professor og valgforsker Aarebrot er nå blant de mange motvillig innstevnede vitner. Hva alle disse personene kan bidra med i rettsaken utenom å gjøre denne til et gedigent internasjonalt og spektakulært mediesirkus for morderen Breivik skal være usagt. TVselskap fra store deler av verden med BBC i spissen står nå i kø for å få eksklusive intervju med den norske massemorderen. Store bokforlag likeså, for eneretten til utgivelse av hans omfattende fantasier og sykelige memoarer. Terror og myrderier er tydeligvis godt salgbart stoff i mange fora.

Folkemeningen er meget klar
Skyldspørsmålet er naturlig nok ikke noe spørsmål i denne makabre norske Breiviksaken. Det som skal avklares av retten vil derfor kun bli selve straffeutmålingen. I motsetning til to av de fire statlig oppnevnte psykiaterne ser folkemeningen ut til å være meget klar når det gjelder Breiviks tilregnelighet og utmåling av straffen. I avisa Frihetens nettutgave har det nå en stund versert en liten men viktig spørreundersøkelse/gallup angående denne straffeutmålingen. Spørsmålstillingen her har vært følgende tre: Hvilken straff bør terroristen og morderen Breivik få: (1.) Psykiatrisk forvaring og behandling. (2.) 21 års fengselsstraff og sikring. (3.) Vet ikke. Av de avgitte svar er i skrivende stund hele 82,4 %, (248 svar) landet på spørsmål 2, at han må idømmes 21 års fengselsstraff og sikring. 13 %, (39 svar) sier at han bør få psykiatrisk forvaring og behandling. 4,7 %, (14 svar) har ikke gjort seg opp noen mening om denne straffen og sier på spørsmål 3, at de vet ikke. Det er altså i denne lille lesergallupen en overveldende majoritet for å idømme Breivik lang fengselstraff og sikring for hans mange blodige ugjerninger. Flertallet mener med andre ord at han ikke kan erklæres utilregnelig i gjerningsøyeblikket, eller rettere sakt de mange gjerningsøyeblikkene, da han i over en time gikk rundt og kaldblodig drepte mennesker på Utøya. Samt at han i flere år grundig har planlagt, og på internett offentliggjort og anbefalt både i skrift og tale, den store avledningsmanøveren med bombesprengning på en sentral plass og sine påfølgende massemyrderier. At meget lang fengselstraff og livsvarig sikring i ethvert såkalt demokrati er den rette straff for slike bestialske ugjerninger burde være hevet over all tvil. Det gjenstår derfor nå å se om den oppnevnte juryen og dommerne i denne makabre Breiviksaken vil komme til den samme konklusjon i sin domskjennelse som den allmenne folkemeningen!

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!
Stikkord

22. juli

breivik

oslo


Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering