(10 - 2012 - Åge Fjeld) Vår tidligere kloke og modige forfatter Arnulf Øverland, ble på sine eldre dage en fanatisk antikommunist og ville kaste en atombombe over Moskva. Denne fanatismen er å spore i Bjørn Egesland, Maria Dahle og Carl M.Iversens felles artikket ”Mørket i Minsk” i Dagsavisen 22.3.12. Disse som representerer Helsingforskomiteen, MRHF og Norsk PEN utfører trolig et prisverdig arbeid for å forsvare de mest eksklussive menneskerettighetene presse- og ytringsfrihetene, - men uten å sette disse i relasjon til de aller viktigste menneske-rettighetene: rett til mat og arbeid, sosial trygghet og retten til ikke å måtte dø i krig. 

Men artikkelforfatterne synes å prioritere også en annen eksklussiv rett, retten til å kunne tjene penger på spekulasjoner og på andres slit. Slik er det påfallende at disse helst angriper stater med planøkonomi og kontroll over spekulasjonskapitalen. Deres sterkt propagandiske artikkel fortier viktige fakta. Stoltenberg-regjeringa har for lengst straffet Hviterussland.

Allerede etter forrige gangs valg av Lukasjenko, og regimes måtelige reaksjon på de CIA-inspirerte opptøyene, ble presidentkandidat Milenkevic, mottatt som en statsmann av vår Jens Stoltenberg, samtidig som de viktigste personene i Hviterussland styringspersonale ble nektet innreisetillatelse til Norge! Hvilke andre ”diktatoriske” regimer har måttet tåle det? Honduras, Columbia, Burma eller Kina? Når Tysklands utenriksminister Westerwelle, som representer det land som la Hviterussland i ruiner og drepte millioner hviterussere, plumt og helt uvanlig innen diplomatiet, tillater seg offisielt å kalle Lukasjenko for Europas siste diktator, blir denne ikke kritisert, - mens Lukasjenkos dumme uttalelse at det er bedre å være diktator enn homse blir utlagt som en verdenssensasjon. Artikkelforfatterne hetser med ”den siste diktator” sjøl om det er uomtvistelig at han har flertallet av folket bak seg. Lukasjenko som var direktør i et stort jordbruksforetak, har store kunnskaper og har gitt landet stor vekst og trygghet. Etter at

Russland forhøyet oljeprisene dramatisk, har landet hatt vanskeligheter, men på det Tyske Handelskammerets nettsider kan vi finne en langt mer positiv analyse av Hviterusslands muligheter enn den B.E, M.D og C.M.I framstiller.

NRK viste 11.4.2007 USA-dokumentaren ”Revolution.com” som på ingen måte la skjul på intrigene. Den viste hvordan CIA organiserte opprørgrupper i de tidligere sovjetrepublikkene. Den viste i detalj hvordan de infiltrerte ungdom og ga de både teoretisk og praktisk hjelp fra Beograd til Minsk, og bekreftet Lukasjenkos påstander om at demonstrasjonene der var styrt fra utlandet.

Har noen sett hviterussere som flykter i strømmer ut av landet og bedriver tigging i Oslos gater eller deltar i kriminelle bander fra Øst-Europa, og hvorfor flyttet skiskytteren Larja Dombretsjeva fra Canada tilbake til sitt heimland, om det er så grusomt der?

Hvor var menneskerettsforkjemperne da Norge bombet uskyldige i Libya? Hvor var de i alle de årene da minst 50 000 venstreorienterte ble ulovlig overvåket og trakassert i Norge?
Hva har dere gjort for å støtte disses rettigheter? Dette tilsvaret til dere blir neppe tatt inn i våre store aviser, fordi disse kriminaliserer innlegg som går inn for en ikke-kapitalistisk samfunnsorden. En rekke fredsaktivister mener at sanksjoner virker mot sin hensikt. Hva så om de ikke virker i Minsk? Bør da NATO settes inn som i Libya? Dess verre er ikke dere alene om å være subjektive. I samme avisutgave skriver journalist Iselin Stalheim Møller om to navngitte personer som er henrettet for et bombeangrep mot undergrunnsbanen i Minsk, – og uten å nevne at en rekke uskyldige mennesker ble drept! Finns det ingen anstendighet mer?

Trass at Hviterussland har langt større sosial trygghet enn sine kapitalistiske naboland, finns det der som i Norge, korrupsjon og negative foreteelser. Jeg vil ikke ha problem med å støtte en forfatter som beviselig er blitt trakassert der, - men den hat-kampanjen dere legger opp til, er en indirekte støtte til CIAs kamp mot planøkonomi og for USAs verdensherredømme.

Dette tilsvar sendes deres respektive organisasjoner.

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!

Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering