Byggeplass for nytt fotballstadion. Ruiner etter gamle verkstedhaller på tomten til Fredrikstad Mekaniske Verksted. 							Foto: Berit Roald / SCANPIX .
Byggeplass for nytt fotballstadion. Ruiner etter gamle verkstedhaller på tomten til Fredrikstad Mekaniske Verksted. Foto: Berit Roald / SCANPIX .

En hjørnestensbedrift legges ned og med ett slag var levebrødet for noen tusen arbeidsfolk forandret til en køplass på arbeidskontoret. Dette samtidig som byen skrek etter oppgaver som ingen var villige til å gjøre, slik det ble oss fortalt. «Vi vil» sa vi, men de kommunalt ansvarlige ristet på hodet av slik naivitet: «Så enkelt er det ikke!» 


Dette skjedde tidlig på 80-tallet, da Kværnerkonsernet bestemte seg for å omskape et fungerende skipsverft til en senere næringspark i min hjemby Fredrikstad. Jeg var en av de som skulle organisere de nylig arbeidsløse og finne nye uoppdagede arbeidsplasser, men som så mye annet strander oppfinnsomhet og logisk tanke ut i det blå. Spesielt er ikke vi som klassifiseres som kroppsarbeidere særlig tungveiende i våre forslag, selv om det logisk sett burde være en ide å  rette opp den totale mangelen på offentlige toaletter, ved å ansette vakthold for å hindre påstått hærverk.  Eller det å strø sand for å forhindre kostnader og menneskelig lidelse ved  lårhalsbrudd og andre skader, fordi byens fortau var så såpeglatte at til og med bikkja mi på fire bein nektet å begi seg ut på plassen foran biblioteket. Men «så enkelt» var det altså ikke, og isglatt er det fortsatt i dag, skal vi tro hjertesukk på sosiale medier. 

Les mer i Friheten.

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!

Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering