• Hjem
  • Politikk
  • Assange: Ecuador handlet uten å garantere riktig prosedyre
En støttespiller til Assange til venstre med Julian Assange til høyre, som er grunnlegger av WikiLeaks															AP Photo/Frank Augstein
En støttespiller til Assange til venstre med Julian Assange til høyre, som er grunnlegger av WikiLeaks AP Photo/Frank Augstein

Pressenza intervju med Javier Arcentales Illescas, rådgiver ved Ombudsman’s kontoret i Ecuador. 


Q: Ecuadors utenriksminister, innenriksminister og regjeringens representanter har uttalt på en pressekonferanse at beslutningen om å fjerne Julian Assange fra London ambassaden er i samsvar med loven og de har nevnt noen juridiske ting som indikerer at Assange brøt avtalene fra Caracas konvensjonen. Hva sier du til den påstanden? 


J.A.: En av hovedelementene man må ta i betraktning fra regjeringen er at de ikke fulgte gjeldende prosess, spesielt artikkel 81 i loven om menneskenes mobilitet som gjelder i Ecuador, og som viser prosedyren for å oppheve nasjonaliteten til en person fra et annet land som er her, eller som har blitt nasjonalisert til Ecuadorianer. Ifølge LOMH, må personen være varslet på forhand, og hatt muligheten til å bestride varselets begrunnelser og reagere på motivene. Tydeligvis, har ingen av disse kravene blitt tilgodesett i saken til Julian Assange. Faktisk har kansleren i sin presentasjon til forsamlingen ikke tatt slike hensyn. Derfor er det et brudd på korrekt prosedyre, som påpekt i Art. 81 i vår egen lov, i tillegg til andre internasjonale menneskeretter og standarder. 

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!
Stikkord

assange

ecuador


Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering