Irans president Hassan Rouhani med militære ledere.
Irans president Hassan Rouhani med militære ledere.

Trond Ali Linstad  
«Bomb Iran!» Det har vært slagord for John Bolton, «nasjonal sikkerhetsrådgiver», som det heter, for USA og Trump. Han er en aggressiv kriger. «Krig mot Iran!» Det er plan og ønske for Benjamin Netanyahu, statsminister i Israel. USA og Israel er to-spann for krig.
Dette er bakgrunn for det som nå skjer i Persiabukta. Det gir forståelse og kunnskap – om at aggressive makter ønsker konfrontasjon og krig. Det gjelder USA og Israel, med lokale løpegutter: Saudi-Arabia, De forente emirater og eventuelt andre. Vestlige makter synes nøyd med å se på.

USA er imperialistisk makt
Husk et USA er en dominerende imperialistmakt! Store deler av det økonomiske og militære fundamentet i USA tilstreber ekspansjon og dominans – i Midtøsten som andre steder. USA som imperialistisk makt ønsker hegemoni og innflytelse i Midtøsten, det ligger lovmessighet i det. Systemet i seg selv er aggressivt, og personer som fremmer det, er det samme – som amerikansk (krigs-)«rådgiver» John Bolton, USAs utenriksminister Mike Pompeo med flere, de fremmer åpent krig.

Israel – regional stormakt 
Israel – egentlig en illegal stat, på palestinernes bekostning – ønsker overherredømme og lokalt hegemoni i Midtøsten – og hvilke krefter står mot? Palestinerne, selvsagt, og videre Iran og Syria. Israel har, med USA og andre, forsøkt å ødelegge Syria, Iran kan stå for tur. Israels statsminister Netanyahu som har snakket åpent om å angripe og ødelegge Iran, forholder seg stille, krigsplaner legges i det skjulte, for å dekke over allianser som etableres, med Saudi-Arabia, De forente emirater, Egypt, Jordan med flere, så arabiske folk og andre ikke skal kan komme ut mot disse alliansene og true dem.
 

 

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!
Stikkord

usa

iran

israel

krig


Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Harald Øystein Reppesgaard Redaktør: Terje Bjørlo Nett: Petter Konrad Sandvik

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 920 20 793
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2019 - Republisering