Stortingsvalget 1981 peker ut Høyres parlamentariske leder Kåre Willoch (t.h.) som ny statsminister. Her sammen med Jo Benkow under valgnatten.																		 Foto: NTB / SCANPIX
Stortingsvalget 1981 peker ut Høyres parlamentariske leder Kåre Willoch (t.h.) som ny statsminister. Her sammen med Jo Benkow under valgnatten. Foto: NTB / SCANPIX
Den gamle kirkens omstridde og ledende biskop, Eivind Berggrav, kalte Nord-Norge «Spenningens land» som ble boka som kom ut i 1937 med livfulle skildringer, som ble en bestselger og oversatt til 6 språk. 
 
Avisa Nordlys
Før biskop Berggrav hadde vi Karlsøy-presten Alfred Eriksen, grunnleggeren av avisa Nordlys i Tromsø i 1902, som var med på å legge grunnlaget for Arbeiderpartiets fire første stortingsrepresentanter, som kom fra nord i 1903. Å selge en arbeideravis for over hundre år siden var en farlig oppgave, og avisguttene fikk skjellsord, trusler og regelrett juling, og målgruppa, arbeiderne, våget ikke åpenlyst å kjøpe avisa. Det skjedde i dølgsmål i bakgatene. Nordlys er Nord-Norges største avis.
 
 
H. Boye Svendsen
Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!

Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering