I en flyktningleir i Haitis hovedstad Port-au-Prince gir en cubansk doktor en vaksinasjonssprøyte som del av et WHO-program. 									UN Photo/Sophia Paris
I en flyktningleir i Haitis hovedstad Port-au-Prince gir en cubansk doktor en vaksinasjonssprøyte som del av et WHO-program. UN Photo/Sophia Paris

Cubansk medisinsk samarbeid med resten av verden saboteres. Den amerikanske regjeringen bruker millioner på å sabotere cubansk medisinsk samarbeid med resten av verden, og jobber dermed hardt for å frata hundrevis av millioner mennesker i den tredje verden tilgang til helsetjenester.

Den amerikanske bistandsetaten USAID tilbyr nå tilskudd på opptil tre millioner dollar til organisasjoner for å «undersøke, samle inn og analysere informasjon relatert til brudd på menneskerettighetene – inkludert tvangsarbeid – om cubansk medisinsk personell som eksporteres til utlandet.» At en ny propagandabølge er på vei, vistes tydelig da John Bolton, Trumps rådgiver for nasjonale sikkerhet, erklærte i New York Times den 17. april 2019 at “Tusenvis av cubanske leger i Venezuela blir brukt som bondeofre av Maduro og hans cubanske sponsorer for å støtte hans brutale og undertrykkende herredømme.» Utrenskingen som USAID akter å starte mot cubanske medisinske oppdrag i utlandet, følger kartet som ble skissert av det amerikanske utenriksdepartementet 20. juni, da det la Cuba til sin liste over svartelistede land som tillater menneskehandel.

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!

Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering