- Det går et spøkelse

“Det går et spøkelse over Europa”, skrev Karl Marx i 1848, kommunismens spøkelse. Siden den gang har denne gestalten vandret i ny og ne. Noen gang som en storm, andre ganger stille, og atter andre som en skygge i ytterkant av den politiske utviklingen. Men alltid en kilde til frykt for overklassen og maktmennesker.
Her til lands har spøkelset levd anonymt i et par generasjoner. Men så ble freden brutt. Takk til Rødts landsmøte som - sikkert ganske utilsiktet - har stått fadder for at marxismen og kommunismen er blitt politisk samtaleemne denne våren. Utilsiktet fordi partiledelsen egentlig hadde planlagt å gjemme begrepene på mørkeloftet - dytte dem bort og late som om de ikke eksisterte og aldri har eksistert som annet enn uheldige feilgrep i partiets famlende barndom.

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!

Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering