Et bitte lite spøkelse

Høyre og Aftenposten har funnet et bitte lite spøkelse i det politiske landskapet. Og i trengselstider misbrukes oppdagelsen for alt den er verdt og vel så det: “Spøkelset” består denne gang av en håndfull LO-tillitsvalgte som anbefaler Rødt som samarbeidspartner for fagbevegelsen fremfor Sp. Og mannen som - sammen med Aftenposten - er sjokkert, er lederen i Stortingets finanskomite, Høyres Henrik Asheim: “Det er både oppsiktsvekkende og dramatisk at så store deler av fagbevegelsen nå foretrekker å samarbeide med et kommunistisk parti fremfor et demokratisk parti som Sp”, slår han fast. 
Det hele blir en underlig smørje, en blanding av fakta og tøv under tittelen: “Dramatisk at LO-forbund anbefaler Rødt framfor Sp.”


Men la oss se på realitetene: Det finnes intet LO-forbund som ”anbefaler Rødt fremfor Sp”. LO følger lojalt opp parolen om et rød-grønt samarbeid. Derimot vises det i artikkelen til en lokal tillitsvalgt i Fagforbundet som foretrekker Rødt, og en annen i samme forbund som frimodig tror at hun i høyre-staten ustraffet kan innrømme at, jo “vi sier til våre medlemmer at de bør støtte rød side”. 


Tenke seg til: Faglige tillitsvalgte foretrekker partier til venstre for sentrum! Det er dette Asheim presenterer som udemokratiske holdninger! Og han får hjelp av Aftenpostens politiske redaktør Trine Eilertsen som klatrer ned fra sin angivelig nøytrale kommentarkrakk og prosederer at det vil bli lettere for Høyre å utfordre Ap nå når sosialdemokratene samarbeider med et “dogmatisk Rødt”. 

 

 

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!

Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering