Uten blodflekker på uniformen

I fem år skulle den ukrainske sjokolademilliardærens politiske eventyr vare. I fem år har norske medier og topp-politikere latt seg begeistre av president Porosjenko. En tilnærmet samstemt hyllest av en “folkevalgt demokrat” som våget å stå oppreist mot den massive russiske militær-maskinen. Hundrevis av millioner dollar ble overført som gave til støtte for hans såkalte demokratiske reformarbeid. 


Så var det plutselig slutt. Velgerne i Ukraina ville ikke ha noe mer med NATOs og EUs yndling å gjøre. Han ble kastet på dør. Tilbake ligger en havarert stat, ødelagt av korrupsjon og fascistisk pøbel som har fått en politisk innflytelse som langt overgår deres oppslutning blant folk flest. Et eller annet sted i ruinene vil vi også finne restene av den norske statens rause pengestøtte, øremerket  oppbygging av demokratiet. Var det seg likt.
--------------

Christian Larssen

 

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!

Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering