Orkana Akademisk
Orkana Akademisk

2017: Velkommen til foredrag om Operasjon asfalt, som handler om behandlingen av levningene etter de russiske krigsfangene i Norge, i morgen kl. 14 i Universitetets Gamle Festsal.

 

Foredraget er en del av serien "Krig, okkupasjon og oppgjør". Historiker Marianne Neerland Soleim forteller om Norges behandling av levningene etter sovjetiske krigsfanger som døde i Norge under andre verdenskrig.

Så sent som i 1951 pågikk en omfattende flytting av disse levningene, og Neerland Soleim ser på bakgrunnen for det som skjedde, og reaksjonene hos lokalbefolkningen. Og hvorfor ble gravene senere sentrale i det norsk-sovjetiske samarbeidet?

Marianne Neerland Soleim er instituttleder ved Barentsinstituttet i Kirkenes, og har gitt ut bøkene Sovjetiske krigsfanger i Norge: 1941–1945; antall, organisering og repatriering og Operasjon asfalt – kald krig og krigsgraver.

Her kan du se foredraget direkte fra lørdag kl. 14.00, eller i opptak: https://livestream.com/accounts/3722443/events/7171048

Soleims foredraget er basert på hennes bok Operasjon asfalt, som nettopp har utkommet på Orkana Akademisk.

Foredragsserien er et samarbeid mellom Universitet i Oslo og Senter for studier av Holocaust og livssynsminoriter, HL-senteret.


Velkommen til Universitetets Gamle Festsal, lørdag 25. mars kl. 14.

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!

Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering