Orkana Akademisk
Orkana Akademisk

2017: Velkommen til foredrag om Operasjon asfalt, som handler om behandlingen av levningene etter de russiske krigsfangene i Norge, i morgen kl. 14 i Universitetets Gamle Festsal.

 

Foredraget er en del av serien "Krig, okkupasjon og oppgjør". Historiker Marianne Neerland Soleim forteller om Norges behandling av levningene etter sovjetiske krigsfanger som døde i Norge under andre verdenskrig.

Så sent som i 1951 pågikk en omfattende flytting av disse levningene, og Neerland Soleim ser på bakgrunnen for det som skjedde, og reaksjonene hos lokalbefolkningen. Og hvorfor ble gravene senere sentrale i det norsk-sovjetiske samarbeidet?

Marianne Neerland Soleim er instituttleder ved Barentsinstituttet i Kirkenes, og har gitt ut bøkene Sovjetiske krigsfanger i Norge: 1941–1945; antall, organisering og repatriering og Operasjon asfalt – kald krig og krigsgraver.

Her kan du se foredraget direkte fra lørdag kl. 14.00, eller i opptak: https://livestream.com/accounts/3722443/events/7171048

Soleims foredraget er basert på hennes bok Operasjon asfalt, som nettopp har utkommet på Orkana Akademisk.

Foredragsserien er et samarbeid mellom Universitet i Oslo og Senter for studier av Holocaust og livssynsminoriter, HL-senteret.


Velkommen til Universitetets Gamle Festsal, lørdag 25. mars kl. 14.


RSS-mating for kommentarer Kommentarer

Ny kommeentar

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lag historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Harald Øystein Reppesgaard Redaktør: Terje Bjørlo Nett: Petter Konrad Sandvik

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 920 20 793
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2019 - Republisering