(SJH - nr 13 - 2010) NKP avholdt i pinsa sitt 27. ordinære landsmøte, med valg av ny Sentralkomite. Sentralkomiteen har konstituert seg og valgt nytt Sekretariat med ny leder, nestleder, fire sekretærer, ny redaktør og 3 vararepresentanter. UngKommunistene i Norge holdt sitt konstituerende landsmøte (Generalforsamling), med valg forbundsstyre, som konstituerte seg med valg av leder, nestleder, sekretær, kasserer, internasjonal sekretær og redaktør, styremedlemmer og vara. UngKoms leder tiltrer NKPs Sentralkomite og Sekretariatet, med nestleder som sin vara.

 

Landsmøtene finner sted i en tid med en dyp krise i kapitalismen, kapitalismens overproduksjonskrise, hvor storkapitalen og storfinansen, og deres leiesvenner i de borgerlige og sosialdemokratiske partiene gjør hva de kan for å velte krisa over på arbeiderklassen og folket. Det samme skjer over hele verden, og selv om det er konkurranse mellom de imperialistiske sentrene, så samarbeider de om å utbytte og undertrykke folkene for å styrke og sikre profitten. Obama kontaktet Angela Merkel for at hun skulle gå inn for kjempelån til den sosialdemokratiske Pasokregjeringen i Hellas, slik at den kan presse igjennom gigantiske nedskjæringer overfor arbeiderklassen og folket i Hellas, for at landet ikke skal "slås konkurs". Vårt søsterparti KKE og den klassebevisste faglige fronten PAME har gjennomført enorme streiker og aksjoner mot regjeringens nedskjæringsforslag over hele Hellas, og Obama og Merkel; USA og EU imperialismen samarbeider tett for å berge det kapitalistiske systemet, slik at arbeiderklassens kommunistledede motangrep ikke skal lykkes, og smitte over på Portugal, Spania og England i første omgang.

 

De kommunistiske partiene, den kommunistiske verdensbevegelsen står sammen om det eneste alternativet til kapitalismens krise, nemlig Sosialismen og dens sentrale planøkonomi. Kun de land med sentral planøkonomi, slik som Hviterussland og Cuba m.fl. ble i liten grad berørt i sin økonomi av kapitalismens overproduksjons-krise, selv om de ble berørt av utviklingen i den internasjonale handelen.

 

Imperialismen har satt i gang en storstilet antikommunistisk kampanje, slik at arbeiderklassen ikke skal klare å samle seg om en motoffensiv mot alle nedskjæringstiltakene som de borgerlige og sosialdemokratiske partiene søker å gjennomføre, når de nok en gang vil la arbeiderklassen og folket bære byrdene.

 

De Tsjekkiske og Polske kommunistpartiene søkes illegalisert fordi de sloss for sosialisme og planøkonomi. Den seierrike Røde Arme som for 65 år siden befridde oss fra Fascismen og den tyske Nazismen søkes nå kriminalisert og likestilt med Nazisme. Historien skal skrives om, og løgner produseres som ledd i den antikommunistiske kampanjen. Cuba, Venezuela, Bolivia m.fl. og deres vellykkede bolivariske ALBA samarbeid fremmer gjensidig hjelp og velstandsforbedringer for folkene i Latin-Amerika. CIA løgnaktige bakvaskelseskampanje mot Cuba og Venezuela over hele verden, også her i Europa og i Norge er et viktig ledd i antikommunismen for å hindre gjensidig fordelaktig enhetsarbeid for en annen økonomisk politikk enn imperialismens markedsliberalisme. Imperialismens politiske lakeier i de borgerlige og sosialdemokratiske partiene vet at kommunistene står for det eneste alternativet - Sosialismen.

 

SHJ

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!

Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering