(Svend Haakon Jacobsen - nr 23 - 2010) Kommunistene har en grunnleggende forståelse av hvordan vårt kapitalistiske samfunn fungerer, et samfunn med høyt utviklet arbeidsdeling, hvor vi alle i realiteten er avhengige av hverandre, men hvor verdien av det vi skaper, tilegnes og disponeres privat av noen ganske få rike, som må bli stadig rikere for ikke å bli spist opp av andre.

 

I denne kampen vinner de som klarer å sitte tettest på samfunns- og styringsverk, som får forholdene lagt til rette for seg, og får størst mulig del av samfunnskaka tilbakeført til seg, i tillegg til profitten fra produksjonen, bank og finanstjenester og spekulasjonsgevinster fra handelen med fiktive verdier på det frie uregulerte internasjonale finansmarkedet. Dette gikk såre vel lenge. Da kontrarevolusjonen seiret i Sovjetunionen sa media at marxismen-leninismen, kommunismen og sosialismen var død. Knapt 20 år etter gjennomlever kapitalismen effekten av sin verste overproduksjonskrise, som ettertrykkelig blottlegger kapitalismens innebygde ubalanse og svakheter. Sosialistisk planøkonomi seiler igjen opp som en farlig mulighet. Storbankene har tjent grove profitter på rein spekulasjon, men tapte stort da bobla sprakk. Systemtilhengerne hadde store forklaringsproblemer; grådighet ble skalkeskjulet for kapitalismens fallitt, og borgernes innbetalte skattepenger og oljepenger i 500 mrd. klassen ble stappet i bankenes bunnløse svelg, uten at dette førte til erstatning for arbeidsplassene som forsvant som følge av krisa.

Clinton & Co. tillot avdragsfrie lavrentelån langt over pipa på masseproduserte billige arbeiderboliger.

Arbeiderne lånefinansierte forbruket, på tross av økende arbeidsledighet og lønnsnedslag. USAs storfinans solgte sine hedgefunds som svarteper til hele verden, noe Terra-kommunene i Norge vitner om. I 2010 og 2011 starter nedbetalingene på arbeidernes boliglån, samtidig med at over 200 000 blir arbeidsledige hver mnd. i USA pga. krisa. USAs rammes kraftig og stadig sterkere av krisa, mens Kina, India, Sør-Afrika, Brasil og økonomien i de progressive ALBA-landene i Latin-Amerika er stigende.

EU er også sterkt rammet av krisa. Storfinansen med sterk støtte fra systempartiene bruker rå makt og kutter i lønn, pensjoner og alle velferdsgoder. Den klassebevisste fagbevegelsen, studentbevegelsen og kommunistpartiene mobiliserer folk til streik og kraftige demonstrasjoner mot denne politikken, som kun fører til en spiral nedover for økonomien.

Den såkalte "kampen mot terror" ble brukt som begrunnelse for å innføre terrorlovgivning i de vestlige land, slik at borgernes demokratiske rettigheter innskrenkes, og fascistiske undertrykkelsesmetoder kan tas i bruk for å splitte opp og stoppe arbeiderklassens kamp mot kuttiltakene i Europa. Natoøvelsen i Nord-Norge og Sverige øvde på å stoppe folkelige demonstrasjoner med militære styrker. Kun kommunistene omtalte dette, i sin avis.

Den reaksjonære tidligere utenriksministeren til Bill Clinton, Madelaine Albright legger fram forlag til NATOs nye konsept på NATO toppmøtet i Lisboa fredag 19. og lørdag 20. nov. denne uka. Her skal alle medlemslandene forenes om og godta, at USA og NATO skal kunne operere over hele kloden, og i verdensrommet, dersom de ser seg tjent med det. "Kampen mot terror" med felles styrker i Afghanistan "legitimerer" det nye konseptet. Slik blir Norge med på imperialismens fascistiske overgrep overalt på kloden. Norge er også viktig som innfallsport og oppmarsjområde i Skandinavia, for å kontrollere olje, gass, mineraler, fisk og atkomst i Nordområdet og Barents regionen.

USA får i mange land uhemmet utføre sine spionoppdrag for å ivareta sine imperialistiske interesser.

Etter Lund-kommisjonens avsløringer i Norge tør nok ikke de offisielle norske myndigheter gi kart blank til PST etc. til å drive ulovlig overvåking i den utstrekning som USA presser på for å få til, for å kunne forfølge, terrorisere, sette ut falske anklager og kriminalisere kommunister og andre for å nøytralisere politiske motstandere av USAs imperialistiske interesser i Norge og internasjonalt.

Derfor driver USAs ambassade denne virksomheten i nært samarbeid med sentralt norsk militært personell, pensjonerte POT/PST ansatte, til og med nåværende ansatte i PST, og dette ser ut til å fungere greit. USA får sitt, og den politiske ledelsen har såkalt reine hender.

Ulovlige "Stay behind" væpnede grupper i Norge ble avslørt da større mengder våpen ble funnet hjemme hos Stay behind mannen Meyer. Den store skandalen førte kun til at Jens Christian Hauge sørget for å få legalisert dette fascistiske elementet.

Det som skjer nå, får vi høre den offisielle versjonen av, fra justisminister Storberget fra Stortingets talerstol i morgen onsdag 17. november 2010 ca. kl. 13. Uansett blir vel realiteten at størstedelen av virksomheten fortsetter i offisielle former under PST m.fl., da krisa i kapitalismen, NATOs nye konsept mv. helliger denne grove krenkelse av våre borger- og demokratiske rettigheter. Og USA fortsetter ufortrødent sine internasjonale overgrep, med offisiell og uoffisiell støtte fra Norge.

SHJ

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!

Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering