(Nr 1 - 2011) "Det har til alle tider vært kvinnene som har tatt de største omsorgsløftene.".. "Derfor er det fullt fortjent at vi i det nye pensjonssystemet i større grad belønner kvinners omsorgsinnsats", sa statsminister Stoltenberg. Svært mange kvinner jobber i renholds-, omsorgs, hotell og restaurant, og andre sterkt belastende yrker.

 

Det store flertallet i slike yrker orker ikke å jobbe lenger, og avslutter sin yrkesinnsats før fylte 50 år. Bemanningsplanene presses, belastningen øker, arbeidsmiljøet blir dårligere. 

Stoltenbergs nye pensjonssystem tvinger folk økonomisk til å stå lenger i arbeid. Kvinnene i Stoltenbergs tale orker ikke dette, og vil rammes kraftig av det nye pensjonssystemet, som belønner de med lettere jobber og god helse. Lønnsarbeidere med helsa i behold som står på til over 70, rammes av Stoltenbergs skatteøkning i 2011. Kun de få svært rike i norsk storfinans vil tjene fett på det nye pensjonssystemet, når arbeidstakerne tvinges til å tegne dyre pensjonsforsikringer for å ha nok å leve av når de blir gamle. Privatisering av verste skuffe!

" Til tross for finanskrisen har gjennomsnittsinntekten i verden aldri vært høyere. Den samlede produksjonen er nesten dobbelt så stor som for ti år siden"....."Flere hundre millioner mennesker er løftet ut av fattigdommen", hevdet Stoltenberg i sin tale.

Mennesker som lider av underernæring og sult i verden har økt til over 1 milliard i 2009. EU og IMF krever nedslag av velferd, lønn og pensjoner, og nedleggelse av offentlige tjenester og masseoppsigelser for å yte lån til kriserammede Hellas, Portugal, Spania m.fl. De fattige blir lutfattige og de få enormt rike blir enda så mye rikere, at det kan få Stoltenbergs gjennomsnittsinntekt til å øke. Flere hundre millioner mennesker er løftet ut av fattigdom, sa Stoltenberg. Tenk dere da den enorme lidelse som ligger bak imperialismens utbytting, når tallet på de som lider av underernæring og sult i verden allikevel økte til over en milliard i 2009. Når statsministeren tegner et rosa bilde av utviklingen i verdensproduksjon, må han ikke se to, men ti år tilbake, med enorm økning i fiktive verdier og superprofitter for storfinansen fram til 2007-2008, før krisa slo til for fullt.

Natostyrkenes "kamp mot terror" i Afghanistan var det regisserte bakteppet for at Natos medlemsland gikk med på Natos nye konsept; hvor styrker kan settes inn over alt på kloden under USAs ledelse for å ivareta imperialismens interesser. Alt er tilrettelagt, med terrorlover, ulovlig spionasje fra USAs ambassader, og militærbaser over hele verden, kan Natos militære settes inn mot, søke å true og splitte arbeiderne og folkene, for å tvinge dem til å gi opp sin rettferdige kamp. Slik søker USA å forlenge sin innflytelse, på tross av sin stadig dypere økonomiske krise. Krigsproduksjonen øker i USA og hos krigsprofitørene på Kongsberg og Raufoss. Statsminister Stoltenberg sa om de falne norske soldatene, at "de ga sine liv for fred i Afghanistan, en tryggere verden og for Norges sikkerhet". Det er ikke bare vi kommunister som forstår at okkupasjon, undertrykkelse og massedrap, ikke skaper fred, trygghet i verden og sikkerhet for Norge. For 9 falne, et stort antall "bortgjemte" norske sårede soldater og deres pårørende blir erkjennelsen dessverre en tragedie.

SHJ

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!

Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering