(Svend Haakon Jacobsen - nr. 8 - 2011) Kommunist og arbeiderpartiene som deltok på det europeiske møtet i Brussel 11.-12. April, utvekslet sine syn på den pågående krisen i det kapitalistiske systemet , og fordømte den imperialistiske aggresjonen mot Libya.

Denne krigen som finner sted under situasjonen med den kapitalistiske krisen, er en fortsettelse av det barbariske angrepet som kapitalen har iverksatt på bekostning av arbeiderklassen og folkene i våre land , gjennom de rå anti-folkelige tiltakene. Den imperialistiske intervensjonen av USA, NATO, og EU i Libya, er på tross av vår opposisjon mot det Libyske regimet, enda en ny kriminell handling fra imperialistene på folkenes bekostning. Det falske påskuddet som imperialistene bruker kan ikke skjule sannheten om at den inter-imperialistiske konkurransen for kontroll over naturresursene i Afrika, Midt-Østen, det østlige Middelhavet og det Kaspiske hav intensiveres. Vi krever en slutt på den imperialistiske krigen, at basene lukkes og at enhver støtte til gjennomføringen av de imperialistiske planene stoppes. 
Også i Libya mener vi at folket må ha rett til å velge deres egen utviklingsvei, uten fremmed imperialistisk intervensjon.

Samtidig generaliserer borgerskapet i Europa under dekke av "konkurransedyktighet" med andre imperialistiske makter, sine anti-arbeider tiltak. De reduserer lønninger og pensjoner med henvisning til krisen, for å sikre kapitalens profitt. I mange land fremmes rå reduksjoner i arbeider og fagforeningsrettigheter, arbeidsløsheten stiger, streikeretten og andre faglige rettigheter undermineres, fremmedhatet styrkes mens de fattige bøndene feies ut til fordel for de store bøndene og monopolistiske grupper. Kapitalismens objektive historiske begrensninger demonstreres klart, da den ikke kan løse folkenes grunnleggende problemer.

Den borgerlige klassen er helt klar over at hovedfienden for deres strategi , hovedopponentene mot det kapitalistiske systemet er kommunist og arbeider partiene. Av denne grunn intensiverer de sine antikommunistiske trusler, forfølgelser og fordømmelser.

Det er bare en vei for folkene. Bare gjennom kampen for arbeiderklassens og folkets problemer, for den politiske makten til arbeiderklassen, kan vi bane veien for sosial framgang, for sosialisme.

Kommunist og arbeiderpartiene i Europa er mot medlemskap i NATO for nye land, kjemper for at deres land skal trekke seg ut av NATO, og har oppløsningen av NATO som vårt mål.

Vi hilser de massive kampene til den klasse-orienterte bevegelsen som finner sted i mange Europeiske land. Folkene drar nytte av veksten i den bølgen som utfordrer den anti-folkelige politiske linjen, de imperialistiske organisasjonene, og den kapitalistiske utviklingsveien som sådan.

Kommunist og arbeiderpartiene som deltok i møtet vedtok å intensivere sin kamp og koordinering.

SHJ

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!

Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering