Sharareh Eliasi, moren til en 9 år gammel gutt, ble henrettet av det Iranske regimet
Sharareh Eliasi, moren til en 9 år gammel gutt, ble henrettet av det Iranske regimet

 

​Ifølge østkurdisk nyhetsbyrået https://hengaw.net/, er den østkurdiske kvinnen Sharareh Eliasi henrettet av den islamske republikken Iran.  Henrettelsen skjedde tidlig på morgenen den 13.11.2018 ​i Sentralfengslet i den østkurdiske byen Sanandaj. Den islamske republikken Iran har nektet å​ utlevere liket til hennes familie for å begrave det.  Sharareh Eliasi var 27 år gammel og hun ​hadde også en gutt på 9 år.  Sharareh Eliasi ble dømt til døden av den iranske domstolen for fem år ​siden for å ha drept en borger med navnet Kaveh Gholam Wasi, melder det østkurdiske nyhetsbyrået ​https://www.kurdpa.net. Zahed Eliasi er faren til Sharareh og han sa til nyheter at Sharareh var ​uskyldig, at Kaveh hadde blitt drept av andre og at Sharareh etter drapet hadde blitt tvunget til å ta på seg ansvaret.  

​Mange menneskerettighetsaktivister hadde samlet seg mandag den 12.11.2018 foran fengslet for å ​stoppe henrettelsen av Sharareh Eliasi. Selv om de ba om at henrettelsen ble stanset, så mislyktes de.

Aktivister fra byen Sanandaj oppfordret offerets familie til å velge livet og tilgivelse for​ Sharareh, i stedet for hevn og død. ​ «Men Kavehs mor avviste aktivistenes oppfordring om forsoning, og sa at hun ville stikke de som kom nært huset med kniv» Den østkurdiske kvinnen Zeinab Sekaanvand ble dømt for medvirkning til drapet, og henrettet den 2.10.18 i Sentralfengselet i byen Urmia.

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!


Stikkord

iran

henrettelse


Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering