Nutty
Nutty

USA mot Iran

Trump-regimet følger Israels og Saudi-Arabias linje. Det tilpasser seg israelsk-saudisk aggresjon mot Iran som de påstår er hovedkilden til all terrorisme.

Å peke ut Iran som den stygge ulven likner bemerkelsesverdig mye på rettferdiggjøringen av den katastrofale Irak-krigen. Da het det at `Saddam Hussein lå til sengs med al-Qaida og sannsynligvis ville fosyne dem med masseødeleggelsesvåpen`.

Selv om løgnen om alliansen mellom Saddam og al-Qaida var åpenbar for alle som visste noe om Midtøsten, ble den gjentatt ustanselig av elitene i Washington for å rettferdiggjøre den blodige invasjonen av Irak under George W Bush, som tok livet av mange hundretusener irakere.

 

Fred for Palestina?

Trumps svigersønn Kushner har kjøpt en strategi med forhandlinger mellom israelere og palestinere, basert på representanter fra Saudi-Arabia, Egypt og andre sunni-arabiske stater. I og med at saudiene og Israel står entusiastisk på standpunktet om Iran som hovedkraft bak terror, ser Kushner det som gyldig forutsetning for å sikre samarbeid mellom Israel og Saudi-Arabia.

Sjansen for at Kushners forhandlinger for reell fred mellom Israel og Palestina skal lykkes bli lik null. Et mektig og arrogant Israel vil med all sannsynlighet ikke gi noen innrømmelser til svake og splittete palestinere.

Det som kanskje kan bli mulig for Saudi-Arabia og andre sunni-ledete stater å oppnå med Israel, blir trolig å presse ubeskyttete palestinerne til å la seg innlemme og underordne i en form for `Stor-Israel`, som kanskje vil gi palestinerne `tre steinørkener og en løsning med barakker` på trygg avstand fra Israels infrastruktur. .

En så urettferdig løsning av det lenge uløste Palestina-problemet vil sannsynligvis ikke vare lenge. Israels undertrykkelse av Palestinas urbefolkning vil fortsette foran øynene til verdens samvittighet, svært likt apartheid-systemet i Sør-Afrika.

 

 

Kushners framgangsmåte kalles også `den direkte utenfra`-strategien med sikte på å nå fram til en avtale med sunni-arabiske stater som grenser til Israel. En slik posisjon vil så brukes til å tvinge palestinerne i kne.

Trump og Kushner hadde middag i det hvite hus med kasino-mogulen Sheldon Adelson, som har presset på for å droppe en a-bombe over Iran. Adelson er også en av Netanyahus viktigste støttespillere. Trump selv har kjent Netanyahu i årevis. Jeg har hørt at forbindelsen går tilbake til perioden da den israelske statsministeren var Israels FN-ambassadør på midten av 1980-tallet.

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!

Israel, Palestina og Midtøsten

(Hans Petter Hansen - nr 5 - 2009) Har krigen mellom Israel og Palestina fort til endringer i Midtosten? Det tenkes her ogsa pa eventuelle endringer ...


Donald Trump og verden

Leiesoldater i imperialismens tjeneste. Snart kan det være Trump som inviterer NATO-sjefen til strategimøte i Det hvite hus.

■ Donald Trump er et ganske forutsigbart resultat av staten USA og hva den har stått for ideologisk, politisk, økonomisk, kulturelt, konstitusjonelt,...


Fred i Jerusalem, med Palestina

REUTERS/Muhammad Hamed

10 punkter til ettertanke


Trond Ali Linstad
1. Jerusalem (Al Quds, Den hellige byen) er politisk brennpunkt
Krig utgår fra Jerusalem, og fred utgår...

USAs plan for regimeendring i Iran

USAs plan for regimeendring i Iran

Det er ingen hemmelighet at USA ønsker å styrte regimet i Iran og skifte det ut med et pro-amerikansk, pro-israelsk regime. Når Hillary Clinton, John...

I solidaritet med Palestina

I solidaritet med Palestina

Kjære alle sammen!

Takk til der som har møtt opp her – i solidaritet med Palestina! Det er ting vi vil peke på:
Jerusalem (Al Quds) er truet
Jerusalem...


Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering