For USA/EU er samarbeid med fascister en standard prosedyre. Her USA-senator John McCain i sine mange møter med Oleg Tyahnibok, leder for det nazistiske Svoboda-partiet i Ukraina. USA/EU forsøker å gjennomføre et regimeskifte i Ukraina via den «pro-vestlige» alliansen av høyreekstreme og fascistiske partier i landet.
For USA/EU er samarbeid med fascister en standard prosedyre. Her USA-senator John McCain i sine mange møter med Oleg Tyahnibok, leder for det nazistiske Svoboda-partiet i Ukraina. USA/EU forsøker å gjennomføre et regimeskifte i Ukraina via den «pro-vestlige» alliansen av høyreekstreme og fascistiske partier i landet.

Bjarne H.Johansen: I 2010 UTROPTE Ukrainas daværende «Orange-president» Viktor Jusjenko OUN/Bs grunnlegger Stefan Bandera til «helt av Ukraina». Roman Shukhevych ble gitt samme ære. Shukhevych ledet OUN/Bs «Einsatzgruppe Nattergal» i likvideringen av jøder og kommunister i Lvov-gettoen.

«ORGANISASJONEN AV UKRAINSKE nasjonalister» (OUN/B) er en ukrainsk fascistorganisasjon som var alliert med den tyske generalstab under 2. verdenskrig. OUN/B utgjorde stabene i 14. Waffen SS (Galician) Division og mobile drapsskvadroner («Einsatzgruppen») i Ukraina.
BANDERA OPPMUNTRET NASJONALISTISK det ukrainske folk til «å ødelegge» kommunister, jøder og slaver. I dag er Bandera glorifisert som frihetskjemper i vestlige del av Ukraina, men fordømt i øst- og sørøst som en forræder av Sovjetunionens kamp mot den tyske okkupasjonsmakt.

ETTER 2. VERDENSKRIG ble OUN/B et sentralt element i CIAs Gehlen-gruppe, et naziledet nettverk som drev spionasje mot Sovjetunionen. OUN/B var også sentral i den «anti-bolsjevikiske blokk av nasjoner» under «den kalde krigen».

OUN/B «IS STILL going strong». Leder for OUN/Bs avdeling i USA og visedirektør i Ronald Reagans offentlige sambandsnett, Ykaterina Chumachenko, giftet seg med Viktor Jusjenko og ble Ukrainas førstedame etter Orange-revolusjonen.
PARLAMENTARISK LEDER FOR Faterland-partiet Arseniy P. Yatsenyuk er en av organisatorene bak kuppforsøket i Ukraina. Partiet er best kjent som opposisjonspartiet til tidligere statsminister Julia Timosjenko. Hun sitter nå fengslet dømt for korrupsjon.

I FREMSTE FRONT for kuppforsøket er også UDAR-partiet ledet av mesterbokser Viatli Klitschko. Både det nasjonalistiske Fatherland og UDAR-partiet utgjør ett pro-EU/tysk-nettverk sammen med det fascistiske Svoboda-partiet til Oleg Tyahnibok («Oleh Tiahnybok»).

SVOBODA ER EN direkte avlegger etter OUN/B. Tyahniboks støttespillere er blant mest aggressive kuppmakere og har gjort svært provokative forsøk på å okkupere bygninger og regjeringskontorer.

KOALISJONEN AV PARTIENE Fatherland, Svoboda og UDAR opptrer ikke bare sammen i gatene, men samarbeider tett i Ukrainas parlament. Timosjenkos Fatherland har i betydelig grad hjulpet Svoboda til å bli et sosialt akseptert parti. Takket være alliansen fikk Svoboda 10,4 prosent av stemmene ved siste parlamentsvalg og er nå representert i Verkhovna Rada (nasjonalforsamlingen) med 36 parlamentarikere.

SOM FØLGE AV en voksende politisk styrke i Ukraina vinner Svoboda også innflytelse på all-europeisk nivå. Svoboda har systematisk utviklet kontakt med høyreekstreme partier i andre europeiske land.
PARTIET DELTAR I et høyreekstremt europeisk nettverk som inkluderer «British National Party», Ungarns «Jobbik», det ny-fascistiske «Forza Nuova» i Italia og Nationaldemokratische Partei Deutschlands (NPD).

VI HØRER AV våre medier at protestene ble utløst av at president Janukovitsj valgte å velte en «frihandels- og assosiasjonsavtale» med EU i favør av å bygge sterkere bånd med Russland. Mer korrekt er vi er vitner til et politisk kupp for et regimeskifte i Ukraina ledet an av fascister og høyreekstreme, på vegne av EU/USA.

SAMTIDIG MED DEMONSTRASJONENE i Kievs gater, foregår et kynisk spill i de politiske korridorer mellom Kiev, Moskva, Brussel, Berlin og Washington. Etter at «Orange-revolusjonen» mislyktes, har planer for å bli kvitt Janukovitsj vært diskutert på bakrommene mellom den ukrainske opposisjonen og politiske myndigheter i EU/USA og Tyskland.

OPPOSISJONSPARTIET UDAR (UKRAINIAN Democratic Alliance for Reform), med eks-mesterbokser Vitali Klitschko som leder, ble grunnlagt for 3 år siden med finansiering av tyske «Konrad Adenauer Stiftung».

STIFTELSEN BLE OPPRETTET av Merkels konservative regjeringsparti kristeligdemokratene CDU. Den tyske politiker Wolfgang Gehrcke (PDS/Die Linke) mener den tyske regjering nå leker med ilden i Ukraina.

MERKEL VIL INKLUDERE UDAR i EPP (European People,s Party), og ønsker Klitschko som utfordrer mot Janukovitsj ved presidentvalget i 2015, uten å kreve at UDAR skiller lag med det ny-nazistiske Svoboda-partiet.

CDU ÅPNER FOR å gjøre høyreekstrem politisk ideologi akseptabel i Europa, konkluderer Gehrcke. Merkel og Tyskland er sentral i maktspillet mellom Russland og EU/USA/NATO. I over ett år har Tyskland og EU regelmessig hatt møter med representanter for Svoboda, UDAR og Fatherland med konkrete planer for å bli kvitt Janukovitsj.

DEN TYSKE AMBASSADØR i Ukraina møtte Svobodas leder våren 2013 og lovte fascistpartiet plasser i en Ukrainsk regjeringen dersom partiet støttet UDAR og Fatherland i organiseringen av protester som ville føre til Janukovitsjs fall.

SVOBODA, UDAR OG Fatherland har også hatt jevnlige samtaler med USA og Canada ettersom NATO ønsker å underlegge Ukraina militær kontroll. I august 2013 åpnet derfor Svoboda kontor i Brussel for åpnere kanaler med EU og NATO.

EN MÅNED ETTER møtet med den tyske ambassadør i Ukraina, møtte en Svoboda-delegasjon det tyske fascistpartiet NPD i Sachsen. I oktober hadde Svoboda møter med det italienske fascistpartiet Forza Nuova. Samme måned feiret partiet storstilt sammen med Ukrajinska Powstanska Armija (UPA), den militære delen av OUN/B. UPA var svært aktiv mot de kommunistiske partisaner under 2. verdenskrig.

AVTALER BAK LUKKEDE dører mellom vestlige og russiske ledere og den ukrainske herskerklassen har gjort folk i Ukraina mektig lei de rike, korrupte og undertrykkende oligarker, men makter ikke å bli kvitt dem.

FOR MANGE UKRAINERE synes løsningen og eneste alternativ derfor å være en koalisjon av høyreekstreme og ultranasjonale fascister, som av EU/USA og vestlige medier er markedsført som «europeisk», «demokratisk» og liberal.

FAGFORENINGER GÅR I oppløsning og arbeidsfolk blir disiplinert til et arbeidsmarked kontrollert av oligarkenes slavelenker. Med sin populistiske retorikk å ville nasjonalisere «strategiske virksomheter» tiltrekker Svoboda arbeidsfolk.
MEN SVOBODAS PLAN for «nasjonalisering» vil utelukkende tjene kapitalen og et kapitalistisk Ungarn. Vi skal huske at oligarkene i Ungarn støtter opposisjonen.
VI ER ALTSÅ vitner til at den tyske regjering og EU/USA oppmuntrer til kuppforsøk i Ukraina gjennom den «pro-europeiske» alliansen av ultrahøyre konservative og fascistiske partier. La oss huske at EU ikke bryr seg om «demokrati», «frihet» eller «menneskerettigheter» - det er profitten som teller.
Kilder: Wikipedia og SpitfireList.com – nettside og blogg til Dave Emory

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!

Uavhengighetsdagen i Ukraina

Uavhengighetsdagen i Ukraina

(Friheten Nett) Offisielle parader og taler preget «Uavhengighetsdagen» i Kiev 24. august 2016. I taktfast marsj ropte paramilitære grupper «Hail ...


NATO ESKALERER I ØST-EUROPA

Imperialistane

 

Nå ruster vi mot russerne: Forsvarsministerne i Nato vedtok eskalering i Øst-Europa. Den tyske forbundshæren får mer innflytelse.

Nato bygger ut ...


Ha det bra, Ukraina!

Ha det bra, Ukraina!

(5 - 17) Folkerepublikkene i Donbass vil administrere storindustrien. Begrepet statsdrift unngås.
De internasjonalt ikke-anerkjente folkerepublikkene...

12 offentlig ansatte drept i Donetsk

NTB scanpix

Donetsk: 12 offentlig ansatte er drept på jobb, 20 hardt såret, i hele perioden med vold i Donbass. Tallene ble lagt fram av 1. viseminister for ...

Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering