• Hjem
  • Politikk
  • Nye avsløringer fra WikiLeaks er offentliggjort
WIKILEAKS NÅ MEGET ETTERSØKTE GRUNNLEGGER JULIAN ASSANGE.|||Wikipedia Commons
WIKILEAKS NÅ MEGET ETTERSØKTE GRUNNLEGGER JULIAN ASSANGE.|||Wikipedia Commons

(Knut Eide - nr 25 - 2010)

USAs Oslo ambassade spionerte ikke bare på norske borgere

Friheten har tidligere omtalt innholdet i en god del av varslernettstedet WikiLeaks mange amerikanske lekkasjedokumenter. Men nye opplysninger og avsløringer kommer nå i en stadig strøm. Dette nettstedet legger fortløpende og modig nok ut nye sensitive og graderte dokumenter som i tillegg til viktige krigsdokumenter fra Pentagon, også avslører mye av de amerikanske ambassadenes dulgte og ulovlige gjøremål samt meget ufine praksis rundt omkring i verden. WikiLeaks har i den senere tid gjort offentlig tilgjengelig flere tusen slike hemmelige amerikanske dokumenter som i hovedsak stammer fra USAs utenrikstjeneste. Forsvarsdepartementet i Pentagon raser og advarer alle nyhetsmedier mot å trykke disse lekkasjedokumentene. USA har lenge prøvd å sabotere nettsiden til WikiLeaks med gjentatte data- angrep i forsøk på å hindre folk i å komme inn på disse sidene. Til slutt klarte Pentagon å tvinge eierne bak den amerikanske serveren EveryDNS som WikiLeaks lenge har benyttet, til fullstendig å utestenge alt stoff fra WikiLeaks. Dette til tross, flere av de største aviser og nyhetsmedia i verden har allerede offentliggjort mange av disse siste dokumentene. USA har også klart å stenge en av WikiLeaks viktige kontoer med utestenging og sperring fra nettbetalingstjenesten Pay Pal som er en av flere kanaler som WikiLeaks mottar sine donasjoner gjennom. Men de siste opplysninger om WikiLeaks aktivitet tyder imidlertid på at de så langt fra har oppgitt kampen mot Pentagon og amerikanske myndigheter, og de har nå har flyttet bl.a. sine viktige nettsider til en annen adresse. Det nye domenenavnet skal nå være wikileaks.ch, som oppgis å være en sveitsisk adresse.

En meget viktig nettside

Ifølge Wikipedia den frie encyklopedi, (oppslagsbok) er WikiLeaks et internettsted som publiserer lekkede dokumenter fra styresmakter og andre organisasjoner og samtidig holder kildene anonyme. Det blir finansiert av private donorer som alle er anonyme, og tar ikke i mot penger fra statlige myndigheter eller store selskaper. WikiLeaks dukket opp på internett første gang i januar 2007 og de oppgis å ha kun 5 ansatte, men over 1000 medarbeidere (varslere) spredt over hele verden. Tidligere har WikiLeaks avslørt mange av USAs hemmelige operasjoner i Irak og Afghanistan, med rapporter og dokumentarklipp som bl.a. viser noen av de amerikanske soldatenes mange brutale drap både av uskyldige sivilister og uavhengige utenlandske fotografer og journalister i disse landene. Over 30 000 sivilister antas med stor sikkerhet å ha mistet livet så langt etter USA og NATOs invasjon av landet. Hendelser som Pentagon i ettertid selvsagt som sedvanlig har betegnet som kun ”uheldige episoder” i en krig. Men som WikiLeaks klart har bevist med sine mange offentlige lekkasjedokumenter, at de aller fleste av slike skytehendelser og flybombeoppdrag var beordret og styrt fra høyeste hold i USA. Grunnleggeren av dette meget viktige nettstedet WikiLeaks, australieren Julian Assange, er i dag etterlyst internasjonalt av både Interpol, Scotland Yard pluss amerikanske CIA og FBI for påståtte og meget tvilsomme hendelser med to voldtekter i Sverige. Assange selv har flere ganger tilbudt seg å møte opp for videoavhør ved en svensk ambassade, men har hittil ikke fått noen positiv svensk respons på dette tilbudet. Assange sier til Svenska Dagbladet at det er startet en svertekampanje mot ham fra CIA og USA, og at alle beskyldningene er ærekrenkende og falske. Påtalemyndighetene i Sverige startet for en tid tilbake en etterforskning, men aviste imidlertid denne saken da de to angjeldende kvinnene etter kort tid trakk sine anmeldelser. Men etter den siste tidens store dokumentslipp fra WikiLeaks gjenåpnet myndighetene i Sverige plutselig på nytt denne voldtektsaken mot Assange igjen. Som Assanges forsvarer sier, så må man jo være tilnærmet blind hvis man ikke ser den klare sammenhengen her! USA ser jo selvsagt gjerne for enhver pris å få fengslet denne karen og få stoppet dette lekkasjenettstedet hurtigst mulig. Dette for å unngå, eller begrense en alvorlig og skandaløs diplomatisk krise. Men mye tyder på at dette allerede er for sent for USAs del når det gjelder å berolige både det kraftig sjikanerte og ofte rundlurte diplomati og nasjonal ledelse i mange land rundt i verden.

USA styrt ”Fatwa” mot Assange og Wiki Leaks varslere

Og det er nå blitt meget farlig å være varslere i dagens verden. Da risikerer man skikkelig harde straffer. Rådgiveren til Canadas statsminister, Tom Flanagan, sier den 39 årige grunnleggeren av WikiLeaks Julian Assange bør bli tatt livet av! Presidentkandidaten Sarah Palin i USA mener den samme Assange bør behandles som farlig terrorist. Og der i gården behandler man jo også varslere som slike. En analytiker for amerikansk militæretterretning, Bradley Manning, har nå vært fengslet på en av USAs militærbaser siden mai måned for mistanke om lekkasjer. Han risikerer 52 år i fengsel for å ha lekket ut en video som viser at to journalister fra Reuters, samt et dusin sivile og uskyldige irakere, (deriblant 2 små barn) blir drept av et amerikansk kamphelikopter. (Disse drapene skjer til overmål under stor jubel og latter fra de amerikanske skytterne i helikopteret.) Og fra før har man jo også tilfellet med de 5 cubanske patriotene som varslet CIA om nok et planlagt terrorangrep mot Cuba som de hadde avdekket var i emning i byen Miami i Florida. Disse 5 varslerne sitter i dag i et av USAs verste fengsler med dommer på opptil mange ganger livstidsstraff. Å være aktivt samfunnsengasjert og varsler i USA må vel beviselig være noe av det farligste et menneske kan finne på! NRK nyheter opplyser nå at myndighetene i USA også har forbudt alle statlige ansatte i landet å logge seg inn på nettstedet til WikiLeaks. Ja, den personlige friheten strekker seg sannelig ikke langt i det mye oppskrytte ”verdens mest demokratiske og frieste land” USA!

Også norsk UD retter baker for smed

Også i Norge forsøker man fra regjeringshold å dysse ned også denne siste WikiLeaks saken, (i likhet med TV2s nylig avslørte skandale med spionasje og etterretning fra den amerikanske Oslo ambassaden.) Ja, norsk UD går faktisk så langt i sin desperasjon etter å tekkes USA at man i likhet med NATO landet Storbritannia anklager varsleren, nettstedet WikiLeaks, for å sette verdens sikkerhet og all normal diplomatisk virksomhet i fare. Det er tydelig at den pinlige sannheten om virksomheten til det største og ledende NATO landet, den imperialistiske stormakten og krigernasjonen USA, skal og må skjules for enhver pris! Vår utenriksminister Støre advarer til og med norske media mot å trykke WikiLeaks nye dokumenter, og han ber norske redaktører utvise meget forsiktighet og bruke en stor grad av selvsensur når det gjelder offentliggjøring av dette stoffet. UD og Støre er selvsagt redd for at Norge vil pådra seg USAs vrede ved å gjøre disse kompromitterende dokumentene offentlig tilgjengelig, samt at man sikkert frykter at enda flere pinlige avsløringer om USAs diplomatisk virksomhet her i landet også kan ramme dem selv i enda sterkere grad.

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!

Assange – «The Persecution»

Foto: Terje Alnes

«The Persecution – lest we forget …» - eller “Forfølgelsen - slik at vi ikke glemmer..» - er gatekunstneren AFKs reaksjon på arrestasjonen av Julian ...Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Harald Øystein Reppesgaard Redaktør: Terje Bjørlo Nett: Petter Konrad Sandvik

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 920 20 793
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2019 - Republisering