NTB scanpix
NTB scanpix

Donetsk: 12 offentlig ansatte er drept på jobb, 20 hardt såret, i hele perioden med vold i Donbass. Tallene ble lagt fram av 1. viseminister for bygging i Donetsk, Vitali Kitsjajev.

`Boliger og kommunale tjenester sto også overfor harde utfordringer i fredstid, men nå har oppgavene økt mange ganger. Folk risikerer liv og helse, men de gjør jobben sin. 12 av våre ansatte er drept på jobb etterat volden startet, 20 er alvorlig skadet`, sa minister Kitsjajev, som pekte på at kommunalt ansatte i flere tilfeller må gjøre sin plikt i livstruende situasjoner.

Som eksempel viste han til vannfiltrerings-anlegget i Yasinovataya, like ved frontlinjen i Donetsk. I Donbass-krigen har området vært det mest brennbare i det siste: `Der er om lag 40 ansatt. Halve dagen på jobb er de i tilfluktsrom. Produksjonsprosessen kan ikke stanses, for Donetsk og omegn må ha vann`, understreket Kitsjajev, som la til at departementet nå har vedtatt å ta vare på minnet om de falne tjeneste-ansatte i folkerepublikken Donetsk. På neste offentlige høytidsdag skal det innvies minnetavle med navnene deres.

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!

Media, Russland og Ukraina

Systemfeil! Kapitalismen har krasjet. Installer et nytt system? Ok!

Jeg vet ikke om vestlige media riktig vet hva de gjør og hvor de går hen når det gjelder hva som skjer i Ukraina og Russland. På mange måter synes...


Stikkord

Ukraina


Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering