Syrere vifter med russiske og syriske flagg under en protest mot et USA-ledet luftangrep i Damaskus, Syria, 14/4-2018. © Omar Sanadiki / Reuters.
 Syrere vifter med russiske og syriske flagg under en protest mot et USA-ledet luftangrep i Damaskus, Syria, 14/4-2018. © Omar Sanadiki / Reuters.

Syrisk UD: «Barbarisk angrep fra USA, UK og Frankrike vil ikke stanse Syrias besluttsomme kamp mot terrorister». Syrias utenriksledelse: «Det USA-ledete angrepet på Syria er en reaksjon på de store militære framgangene til regjeringsstyrkene og tilbakeslag for jihadist-opprørerne, stedfortredere for de 3 vestlige aggressorene i Syria». UD ber om internasjonal fordømmelse av «US-alliansens barbariske aggresjon».

«Den syrisk-arabiske republikken fordømmer på det sterkeste aggresjonen fra USA, UK og Frankrike mot Syria. Den krenker åpenbart folkeretten og FNs prinsipper og formål», heter det i uttalelsen fra Syrias UD, som ifølge nyhetsbyrået SANA fortsetter slik: «Angrepet vil bare eskalere og true vår globale sikkerhet. Det er tidsavpasset OPCW-teamets besøk i Syria for å finne fakta rundt siste ukes påstander om bruk av kjemiske våpen i Douma. Angrepet skal hindre eksperter fra å avsløre Vestens løgner og fabrikkerte propaganda. Det syriske folk møter angrep med høy moral. De vil slett ikke svekke våre faste holdninger mot islamistiske terrorister, Vestens redskaper». 

Syrias generalstab meldte at flertallet av 110 rakettene, sendt mot Syria i natt, ble skutt ned av landets rakettforsvar.  Noen nådde bakken og gjorde materielle skader. «Minst 3 mennesker er skadet». .  

Tidligere ble det meldt at opp til 6 sivile kan ha blitt skadet i angrepet. «Angrepet fra 3 land traff et ammunisjonslager, ikke langt fra Shin-distriktet, vest i Homs-provinsen. «Seks sivile er såret av bombe-fragmenter», meldes fra syrisk sikkerhetstjeneste. Syrisk stats-TV melder at et treningssenter og laboratoriene til et forskningssenter i Barzeh-distriktet utenfor Damaskus er rammet. USAs krigsdepartement i Pentagon har pekt ut senteret som et av 3 hovedmål, som angivelig «skal ha produsert kjemiske våpen». Fra Barzeh meldes bare materielle skader.

Ifølge en syrisk kommandant ble en syrisk flybase, vest for Damaskus, angrepet: «Raketten traff flybasen al-Shiral», men kommandanten spesifiserte ikke skadeomfanget. Basen ligger i al-Dimas, på grensen til Libanon.

I kommentar til langsiktige konsekvenser av angrepet mente en syrisk folkevalgt at det neppe vil utgjøre noen forskjell for situasjonen på bakken og politisk i videre forstand: «Aggresjon fra de 3 statene får ikke betydning for det som skjer på bakken eller politisk arena».  Medlem i det folkevalgte rådet Maha Shbib sa det slik: «Dessverre har de landene som roper høyest om folkerett, krenket den selv». Han gjentok at angrepet på Syria bare vil skape større enhet i det syriske folket og øke støtten til presidet Bashar Assad og landets militære forsvar. 

Per Lothar Lindtner, 14/4-2018. Kilder: RT/Reuters

Kun abonnenter kan lese hele artikler. Du kan enkelt abonnere på Friheten
Meld deg inn nå!

KONFLIKTEN I SYRIA, PLANLAGT I 2001?

KONFLIKTEN I SYRIA, PLANLAGT I 2001?

TERJE BJØRLO, NORGES KOMMUNISTISKE PARTI I ØSTFOLD
Den amerikanske generalen Wesley Clark, som var overordnet militær leder for NATO styrkene i Europa...


NORGE I RÅTTENT SPILL I SYRIA

■	De brenner det norske flagget, de oversvømmer grensene våre, og de er her for å hente ut penger fra NAV. Vi kan vel bare feie over alle med samme kam, først som sist?

IS-OLJE HAVNERI TYRKIA
■ Norske myndigheter har i hvert fall siden juli 2015 visst at olje fra IS-kontrollerte områder i Syria smugles til Tyrkia og...


KAMPEN OM SANNHETEN I SYRIA

KAMPEN OM SANNHETEN I SYRIA

Protest mot Dagsrevyen på tysk, 15/2-2016: Kampen om Aleppo:
Propaganda er et begrep som tradisjonelt brukes om nyheter fra politiske motstandere. I...

Omringingen av Douma

Evakuering fra Douma: En liten gutt kikker ut av bussen, som skal kjøre ham til et trygt sted. Foto: Bassam Khabieh/ Reuters

Karin Leukefeld, Damaskus, 10/4-18: Douma omringes: «Islams armè» nøler med å trekke seg ut av siste bastion. Ultimatum fra russiske side.

Syrias...

Giftgassen i Douma

 Bilde er fra »de »hvite hjelmer«, 7/4-2018. Foto: Syrian Civil Defense White Helmets via AP.

Igjen tales om giftangrep: Rapporter om angivelig angrep med kjemiske våpen i Syria. Damaskus og Moskva tilbakeviser anklager.

Etter et antatt...


Kommentarer

blog comments powered by Disqus

Friheten - Avisa med nyhetene bak nyhetene!

Følg Friheten: Forsidene | Facebook | Twitter | Flickr | Wikipedia BuyAndRead |  NKP

Friheten er ei norsk avis som utkommer annenhver uke. Avisa har lang historie, tilbake til at den var illegalt etablert under andre verdenskrig, i 1941. I dag er den skrevet, redigert og utgitt med stor grad av frivillig arbeid, derfor er vi avhengige av både økonomiske bidrag, men også tekstbidrag. Støtt oss!

Ansvarleg redaktør: Odd Jarl Gerhardsen Redaktør: Terje Bjørlo Nett: 

Kontakt avisa eller redaksjonen

Utgiver: Norges Kommunistiske Parti Postadresse: Kiledalen 21, 4619 Mosby
Telefon ansvarlig redaktør: 
ISSN 0805-4975 (trykt utg.) ISSN 2464-1448 (nettutg.)

Kopirett © Friheten 1997-2023 - Republisering